Get this Widget

Românii investesc masiv în telefoane performante. Piața de smartphone-uri a înregistrat în primul semestru cea mai mare creștere din ultimii trei ani

0

Piața de smartphone-uri a înregistrat în primul semestru cel mai mare avans din ultimii trei ani, pe fondul achiziției de terminale mai performante, la un preț mai mare. Astfel, din punct de vedere valoric, piața de smartphone-uri din România a urcat în primele șase luni ale anului cu aproximativ 40% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Consumatorii au început să se orienteze către telefoane cu o valoare mai mare, arătând o preferință în achiziție către flaghship-urile producătorilor. În decizia de achiziție, consumatorii au fost ajutați de ofertele operatorilor, dar și de promoțiile agresive ale retailerilor, atât offline cât și online.

Pe lângă schimbarea comportamentului utilizatorilor, evoluția pieței de smartphone-uri a fost determinată și de creșterea consumului la nivel general, dar și de schimbarea strategiei producătorilor de smartphone-uri care au lansat în piață mai multe modele de telefoane din segmentele middle și high, mutând astfel și atenția consumatorilor către aceste categorii de smartphone-uri.

Astfel, prețul mediu al smartphone-urilor vândute în România a depășit în primul semestru din acest an valoarea de 200 euro, în creștere cu peste 13% față de prețul mediu înregistrat anul trecut.

Ce smartphone-uri cumpără românii

În primele șase luni ale anului, românii s-au orientat, în achiziția de smartphone-uri, către telefoane din gamele medie și de top disponibile în piață. Mai mult, și-au dorit telefoane cu o durată de viață a bateriei din ce în ce mai mare.

Anticipând aceste tendințe, Avenir Telecom a lansat la începutul acestui an seria de telefoane mobile premium Energizer®, modele cu o durată mare de viață a bateriei și oferite utilizatorilor finali împreună cu accesorii de protecție, la cele mai înalte standarde de calitate.

Vom continua demersul început anul acesta și vom introduce în portofoliu noi modele de telefoane Energizer, în aceasta toamnă. Astfel, gama de telefoane va fi completată de opt noi modele, dintre care cinci vor fi smartphone-uri cu caracteristici de top, rezistente și de calitate, cu o durată mare de viață a bateriei, performante, cu feature-uri specifice telefoanelor high-end, dar la un preț mai bun”, spune Costin Soare, director general Avenir Telecom.

Creșterea timpului de folosire a smartphone-urilor, precum și a consumului de internet și date mobile, a influențat pozitiv vânzările de smartphone-uri, în sensul achiziției telefoanelor mai performante, ca necesitate de utilizare în activități precum gaming, streaming live, navigare pe internet la viteze 4G, socializare etc.

Totodată, dezvoltarea pieței de smartphone-uri a fost susținută și de operatorii telecom. Astfel, faptul că au dat posibilitatea utilizatorilor să achiziționeze smartphone-uri împreună cu internet 4G nelimitat, la prețuri începând cu 5 euro/lună, cum este cazul Telekom, spre exemplu, a reprezentat un alt motor important de creștere a vânzărilor de smartphone-uri.

Autor: Mihai Colț
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply