Get this Widget

Rusia construiește primul cosmodrom privat în scopuri turistice

0

Rusia este decisă să se impună în spațiu, astfel că a făcut demersurile necesare pentru ca primul cosmodrom privat în scopuri turistice să fie construit în această țară.

Autorităţile din regiunea rusă Nijni Novgorod şi compania KosmoKurs au încheiat miercuri un acord privind demararea unui amplu complex, de unde turisții vor putea efectua excursii în spațiu.

Excursiile spațiale vor avea o durată de aproximativ 15 minute, iar turiştii se vor afla timp de 5 minute în imponderabilitate. Preţul unui astfel de zbor variază între 200.000 şi 250.000 de dolari.

În 2025 va avea loc prima lansare în scopuri turistice

Pentru această construcție au concurat două regiuni din Rusia. Este vorba despre Nijni Novgorod, situată în estul Rusiei, și Republica Tataristan, din sud-vestul ţării. Câștig de cauză a avut regiunea Nijni Novgorod, care a primit dreptul de a găzdui acest complex.

Cosmodromul privat urmează să fie construit de compania Kosmokurs. Reprezentanții acestei companii speră ca investiția estimată la 2,6 miliarde de ruble (39,46 milioane de dolari) să fie susținută de agenţia spaţială Roskosmos.

Pavel Puşkin, directorul general al companiei Kosmokurs, a confirmat semnarea acordului subliniind că în 2025 va avea loc prima lansare în scopuri turistice, iar în 2023 este prevăzută prima lansare de pe acest cosmodrom pentru efectuarea unor teste cu zboruri autonome.

Kosmokurs deține în acest moment acordul Roskosmos pentru a desfăşura activităţi legate de dezvoltarea spaţială. Reprezentanții companiei au anunțat deja că vor dezvolta o rachetă propulsoare recuperabilă şi o navă spaţială de şapte locuri, capabile să ajungă la 200 de kilometri înălţime. Se are în vedere utilizare de combustibili ecologici fără componenţi toxici.

Autor: Mihai Colț
Foto: Pixabay. com 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply