Get this Widget

S-a născut primul copil prin programul O ȘANSĂ PENTRU CUPLURILE INFERTILE

0
S-a născut primul copil prin programul O ȘANSĂ PENTRU CUPLURILE INFERTILE, derulat de Primăria Capitalei. Fetița a venit pe lume la Maternitatea Spitalului Cantacuzino din București.

Minunile există și ele sunt realizate cu ajutorul oamenilor. Dovada acestui fapt o constituie și nașterea primului copil conceput datorită programului „ O șansă pentru cuplurile infertile”, derulat de Primăria Capitalei.

Această veste minunată ne confirmă că împreună putem schimba vieți! Fericita mămică a născut la Maternitatea Spitalului Cantacuzino din Capitală, o fetiță perfect sănătoasă, care a fost concepută prin programul de fertilizare in vitro derulat de Primăria Capitalei, prin ASSMB. Nașterea acestui bebeluș reprezintă o veste extraordinară pentru familia sa dar și pentru noi, mai ales că prin acest program ne-am propus să susținem financiar cât mai multe cupluri care doresc să-și împlinească visul de a avea copii”, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Programul a fost inițiat de Gabriela Firea

Programul „ O șansă pentru cuplurile infertile” a demarat în 14 iunie 2018, la inițiativa Gabrielei Firea. Prin acest proiect de sprijinire a cuplurilor, Municipalitatea oferă familiilor un sprijin de 3.500 de euro pentru procedurile de fertilizare in vitro. Încă de la debut, proiectul s-a dovedit un mare succes, în doar șase luni, toate cele o mie de locuri prevăzute în proiect fiind ocupate.

Conform ultimelor date centralizate, până în data de 12 martie 2019, avem deja 641 de proceduri efectuate, dintre care 361 sunt sarcini în evoluție. Această rată de succes ( de 56%) este extraordinară și reprezintă garanția că demersul nostru într-adevar poate schimba vieți! De altfel, această inițiativă a Primăriei Capitalei, despre care s-a scris și în presa internațională, a devenit un model de bune practici pentru alte autorități locale din România, care și-au exprimat intenția de a implementa programe similare în orașele lor”, mai spune primarul general al Capitalei.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Gabriela Firea Facebook

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply