Get this Widget

Sănătate și frumusețe: Despre riduri

0

Continuăm rubrica de sănătate și frumusețe, iar astăzi vorbim despre riduri. Fenomenul de îmbătrânire a pielii apare la unele persoane mai devreme, la altele mai târziu. La noi sau la alți oameni putem remarca ridurile. Din punct de vedere medical, după cum ne-a explicat dr. Viorel Cotea, medic chirurg estetician, ridurile nu sunt numai de vârstă, ci și de expresie. Foarte multe persoane fac această confuzie și se adresează la specialist pentru a corecta ceea ce reprezintă, de fapt, farmecul nostru natural.

Nu accept la operații faciale – lifting sau blefaroplastie – persoanele sub vârsta de 40 de ani. Trebuie să fie o necesitate intervenția chirurgicală și nicidecum un moft. Ridurile de zâmbet sunt foarte frumoase și au farmecul lor. Uneori și pungile de sub ochi, și folosesc aici descrierea populară, uzuală, reprezintă un atu, o caracteristică frumoasă și nicidecum o problemă care trebuie înlăturată cu ajutorul bisturiului”, a declarat dr. Viorel Cotea.

Aplicarea zilnică a fardurilor fătă o demachiere corectă, utilizarea greșită a cremelor conduce la o îmbătrânire timpurie a pielii. Modificarea aspectului culorii pielii ține de factori precum ereditatea, existența unor afecțiuni interne, alimentația incorectă, deficitară, abuzul de țigări, cafea, alcool. Acestea ar fi câteva exemple de factori ce contribuie semnificativ la îmbătrânire înainte de vreme.

Influența gândurilor este evident vizibilă pe chipul nostru și se manifestă prin apariția ridurilor, poziționate între sprâncene, dacă stăm încruntați mai mult timp, de exemplu. Tristețea este vizibilă și inconfundabilă. La fel și bucuria lasă urme pe chipul nostru. Dar în timp ce bucuria luminează fața, la polul opus este tristețea care …întunecă, după cum spun psihologii.

Procesul general de îmbătrânire nu poate fi oprit. Pielea, ca orice alt organ, este supusă legilor de îmbătrânire. Există totuși posibilitatea ca prin măsuri preventive, prin igienă optimă și viață echilibrată, să întârziem și să încetinim considerabil acest proces.

De aceea, în afară de măsurile generale necesare pentru menținerea organismului sănătos, trebuie să luăm și măsuri speciale de protecție a pielii împotriva acțiunii nocive a factorilor atmosferici.

Cum? Simplu. Ne vom feri să ne expunem prea mult timp la soare și vom urma recomandările specialiștilor în domeniu. Vom evita să folosim excesiv fardurile sau să practicăm tratamente cosmetice, la întâmplare, fără a ține cont de opinia cosmeticianului sau dermatologului.

Curățirea zilnică a pielii, hrănirea ei cu substanțe speciale, regeneratoare, care să îi stimuleze vitalitatea, sunt, de asemenea, măsuri care contribuie la menținerea prospețimii pielii. Pentru activarea circulației sângelui se recomandă practicarea masajului și gimnasticii faciale.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply