Get this Widget

Sănătate și frumusețe:Apelăm la chirurgia estetică pentru ”pungile” de sub ochi?

0

Atunci când ne uităm la o persoană atragem, mai întâi, atenția la ochi. Pentru că se spune, pe drept ochi cuvânt, că ”ochii sunt oglinda sufletului” și că ”ochii nu mint niciodată!”

Iar ochii sunt înconjurați de pleoape, sus și jos. Pleoapele superioare și pleoapele inferioare sau pungile de sub ochi, cum li se mai spune. Atunci când privim în oglindă și observăm aspectul ”căzut” al pielii de la nivelul pleoapelor inferioare și/sau superioare, sesizăm îmbătrânirea și oboseala zonei, blefaroplastia, respectiv remodelarea estetică a pleoapelor, poate fi soluția cea mai potrivită.

Ca definiție, blefaroplastia estetică este procedura chirurgicală prin care se îndepărtează excesul de tegument și grăsime (”pungile” și ridurile pleoapelor), eliminând aspectul îmbătrânit, obosit al ochilor și ridicarea sprâncenelor căzute, ne spune dr. Viorel Cotea, medic chirurg estetician.

Starea emoțională este unul dintre cei mai importanți factori care trebuie stabiliți la orice operație estetică. După examniare, chirurgul expune și explică care sunt toți ceilalți factori care influențează decizia, precum vârsta, condiția pielii, alte considerente medicale.

La persoanele tinere, de exemplu, blefaroplastia este folosită la îndepărtarea ţesuturilor adipoase, iar la persoanele mai în vârstă, pierderea tonusului tegumentar necesită excizia tegumentelor excedentare, povestește dr. Viorel Cotea.

În timpul consutaţiei, chirurgul vă expune toate detaliile specifice cazului dumneavoastră, incluzând procedura chirurgicală care va fi folosită, tipul de anestezie indicat. Totodată, veţi discuta alte detalii luate în considerare înainte de alegerea blefaroplastiei, cum ar fi riscurile. În fiecare an se fac mii de blefaroplastii, dar acesta nu înseamnă că potenţialele riscuri şi complicaţiile specifice asociate blefaroplastiei, nu există.

Complicațiile postoperatorii, infecția sau hematoamele, sunt rare. Procedura chirurgicală constă în îndepărtarea excesului de piele, a pungilor de sub ochi, ridicarea colţului extern al ochiului sau în anumite instanţe se face în paralel procedura de ridicare a sprâncenelor căzute. Locul exact al inciziilor va fi ales pe baza considerentelor chirurgului. Această operaţie poate fi desfăşurată atât sub anestezie locală cât şi sub anestezie generală. Operaţia de blefaroplastie, de obicei, este efectuată începând cu pleoapa superioară şi terminând cu cea inferioară. În ambele zone compartimentele, subjacente de grăsime vor fi îndepărtate, inciziile la ambele pleoape făcându-se urmărind liniile şi faldurile naturale ale pielii. În general, acestea se pot extinde în cutele naturale sau în marginea exterioară a ochiului. Prin aceste incizii chirurgul decolează pielea de ţesuturile de dedesupt, ţestutul grăsos expus excizându-se, ca de altfel şi excesul tegumentar. Tipul de sutură este ales în funcţie de hotărârea chirurgului. Odată vindecată sutura (subţire ca firul de păr) va fi greu vizibilă, mai ales după 6 – 8 săptămâni. Imediat după operaţie, se vor aplica comprese umede pe ochi. În funcţie de amplitudinea operaţiei, aceast tip de intervenţie chirurgicală poate dura 1 – 2 ore sau mai mult.

Imediat după operație poate fi simțită o senzație de usturime și disconfort, precizează dr. Cotea. Dacă există o ușoară durere, aceasta poate înlăturată cu ajutorul medicației. Pot fi indicate picături, pentru câteva zile. Pleoapele au tendința de a-și recăpăta culoarea inițială la 5-7 zile de la operație. Printre alte efecte postoperatorii de scurtă durată pot fi lăcrimarea excesivă și sensibilitatea la lumina intensă. A doua zi după operație se poate merge acasă, dar pacientul trebuie să urmeze recomandările medicului chirurg. Pentru a permite vindecarea este bine să fie evitate eforturile excesive. NU trebuie efectuate aplecări timp de 2-3 săptămâni. Pentru protejarea ochilor de soare și vânt sunt foarte buni ochelarii de soare.

Autor: Sofia Filip
Foto:Pixabay.com

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply