Get this Widget

Sănătate și frumusețe:Rinoplastia este astăzi o necesitate?

0

Astăzi, rinoplastia este una dintre cele mai solicitate operații. La ea apelează atât femei, cât și bărbați. Vârsta optimă, după 16 ani, până la 18 ani fiind necesar, desigur, acordul scris al părinților. După cum se știe, rinoplastia este o tehnică chirurgicală care restructurează şi redă forma naturală a nasului prin repararea sechelelor lăsate de unele traumatisme sau prin corectarea posibilelor deformări ereditare. 

Există diferite tipuri de frumusețe. Cel mai des întâlnim frumusețea clasică. Unele fețe arată armonios, chiar și cu un nas acvilin, spune dr. Viorel Cotea, în articolul de astăzi la Ordinea Zilei. Important este să ne simțim bine în propria noastră piele. ”Foarte multe tinere vin cu fotografia bunicii sau mamei și spun că vor același nas. Se poate. Facem. Dar, mai întâi, discutăm împreună aspectele ce pot fi modificate, în fața computerului, prelucrând fotografiile, printr-un program special computerizat. Este foarte important dialogul medic-pacient, acesta fiind primul pas și cel mai important”.

Dr. Viorel Cotea calculează matematic fiecare imagine fotografică sau vizual, având pacientul în față, în cabinetul de consultație, atrăgând atenție la faptul că nasul trebuie să fie înscris perfect armonios în ansamblul total al feței, în concordanță cu ochii, gura, pomeții.

”Important este să avem o similitudine între toate părțile corpului, inclusiv ale feței. Aceasta premisă o găsim la Leonardo da Vinci. De aceea este important ca pacientul să asculte opinia specialistului, mai ales că viziunea estetică aparține în final medicului estetician”, este de părere dr. Viorel Cotea.

Dar nu toți doritorii sunt acceptați la operație de către dr. Viorel Cotea. ”Există o frumusețe clasică, pe care sub nicio formă nu accept să o schimb. Naturalețea este o calitate. Și, în 90 la sută din cazuri, nu intervin după intervențiile făcute de alt medic”.

Rinoplastia se poate face în scop pur estetic. Rinoplastia poate îmbunătăţi înfăţişarea şi încrederea în sine. Dacă cele două noțiuni, estetic și psihologic, se îmbină și se completează armonios, intervenia chirugicală are loc. Opinia îi aparține dr. Viorel Cotea, medic chirurg estetician, cu experiență de 34 de ani în domeniu, recunoscut ca fiind și unul dintre cei mai buni specialiști în ”nasuri”.

Autor: Ștefania Enache
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply