Get this Widget
Mountain View
Mountain View

Săptămâna Modei de la Paris s-a încheiat. Chanel a făcut spectacol

0

Săptămâna Modei de la Paris s-a încheiat cu prezentarea colecției Chanel în care s-au făcut remarcate botinele, eşarfele şi paltoanele maxi, predestinate acestui sezon polios.

Karl Lagerfeld a adus în fața publicului o colecție care a marcat o întoarcere la natură. Modelele au defilat în Grand Palais, într-un decor presărat pentru această ocazie cu frunze moarte şi emanând un parfum de pădure umedă.

Ambientul s-a potrivit foarte bine cu ţinutele discrete și mai ales călduroase. Designerul german a preferat lâna şi tweed-ul într-o amplă paletă autumnală, distanţată de culorile albastru electric sau roz bubblegum, propuse la precedentele ediţii şi destinate unui public mai “girly”. Paltoanele lungi din stofă de lână coborând până la călcâie, jachete de blană, rochii pulover, botine sau cizmele muşchetar au completat silueta feminină Chanel pentru sezonul toamnă-iarnă de anul acesta. Paleta coloristică a privilegiat tonurile pământului: ocru, negru, bejul şi maroul.

Pentru a completa ţinutele şi pentru a se proteja de vânt designerul a propus eşarfe şi şaluri lungi încolăcite în jurul gâtului. Singurele nuanţe care au făcut excepţie au fost rozul, oranjul şi albastrul electric, întrerupte de mici tuşe de culoare, precum mănuşile lungi stil Audrey Hepburn (din filmul Breakfast chez Tiffany). scrie AGERPRES.

Deşi foarte apropiată de natură, noua colecţie Chanel nu a uitat de aspectul glamour, oferit de intarsiile din bronz care au ornat botinele joase sau de imprimeurile imitând frunzele care au împodobit poalele rochiilor, volanele fustelor, dar care au fost prezente şi la reverele jachetelor sau ale sacourilor.

Pentru aceste ţinute mai sofisticate designerul a propus o cascadă de accesorii: coliere, cercei şi o amplă gamă de poşete purtate pe umăr sau sub braţ, având uneori forma de camelie (floarea casei Chanel) sau tronconică. Pentru seară Chanel a propus o varietate de rochii negre, mai ales din dantelă, cu jachete din tweed pe umeri.

Autor: Ioana Galeș
Foto:Chanel Facebook
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply