Get this Widget

Șapte medalii la Turneul Internaţional de Informatică Shumen. Ei sunt adevăratele vedete ale României

0

Românii care participă la competiții internaționale reușesc performanțe extraordinare, dovedind faptul că sunt speranțe pentru ca țara noastră să evolueze. Tinerii care au concurat la ediția a X-a a Turneului Internaţional de Informatică Shumen din Bulgaria s-au întors în țară cu șapte medalii:  trei medalii de argint și patru medalii de bronz.

Ei sunt adevăratele vedete ale României și despre ei ar trebui să se vorbească mai mult, nu despre politicieni de carton sau femei de oraș fără niciun merit decât acela că știu să deschidă larg buzunarele unor domni generoși.

Acești tineri care muncesc și ajung la astfel de performanțe reprezintă România și sunt România. Pe ei trebuie să ne bazăm și pe ei ar trebui să-I încurajăm să rămână în țară.

La concursul din Bulgaria, medaliile de argint au fost cucerite de Maria-Alexa Tudose (clasa a X-a/Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești), Theodor – Pierre Moroianu (clasa a XI-a/Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) și Flaviu-Cristian Verde (clasa a VII-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București).

Cei patru laureați cu bronz sunt Tiberiu Ioan Mușat (clasa a IX-a), Matei Tinca (clasa a IX-a) și Luca Mihnea Metehău (clasa a VII-a), toți elevi ai Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, și Eduard Valentin Dumitrescul (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „Ștefan cel Mare” din Suceava). Din echipa de juniori a făcut parte și Alexandru Raul Todoran (clasa a VI-a/Colegiul Național „Aurel Vlaicu” din Orăștie).

Olimpicii români au fost însoțiți și pregătiți de profesorii Gheorghe-Eugen Nodea (Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) și Dan Octavian Dumitrașcu (Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung), respectiv de Radu Muntean, student al Universității din București.

Competiţia s-a desfăşurat în localitatea Shumen, în perioada 21-25 noiembrie, cu participarea a peste 60 de concurenți (seniori și juniori) din Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Elveţia, Moldova, Polonia, România şi Serbia.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Ministerul Educației Naționale Facebook
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply