Get this Widget

Schimbare importantă care îi vizează și pe românii care lucrează în Austria

0

O schimbare importantă care îi vizează și pe românii care lucrează în Austria este luată în calcul de către reprezentanții guvernului de dreapta din această țară.

Executivul austriac a elaborat un proiect de lege care prevede că mulți lucrători străini din Austria se vor confrunta cu tăieri de ajutoare sociale în cazul în care copiii lor trăiesc în ţările lor de origine şi nu împreună cu părinţii lor în Austria. Dacă proiectul de lege va fi aprobat de către parlament, ajutoarele sociale vor fi diminuate în cazul lucrătorilor proveniţi din ţări cu costuri de trai mai mici, în timp ce aceia din ţări cu costuri de trai mai mari vor beneficia de ajutoare mai mari.

Noua politică a guvernului de la Viena îi va afecta în special pe lucrătorii proveniţi din ţările est-europene membre ale UE. De exemplu, ungurii care primesc acum 172 de euro pentru un copil vor primi în viitor 94 de euro. Ministrul austriac pentru familie, Juliane Bogner-Strauss, a afirmat că proiectul de lege va duce la reduceri de cheltuieli ale guvernului de peste 100 de milioane de euro pe an.

Aceste fonduri vor fi folosire pentru copiii din Austria”, a declarat  Bogner-Strauss (OeVP) presei, după o reuniune a cabinetului, scrie AGERPRES.

În 2016, Austria a alocat 273 milioane de euro ca ajutoare pentru circa 130.000 de copii din ţările UE şi Elveţia, sumă reprezentând aproximativ 7 % din plăţile totale din Austria destinate ajutoarelor pentru copii.

Comisia Europeană a transmis că va investiga dacă politica austriacă este discriminatorie în cazul lucrătorilor UE non-austrieci.

Ne aşteptăm ca punctul nostru de vedere legal să prevaleze”, a declarat ministrul austriac al transporturilor, Norbert Hofer, care este vicepreşedinte al FPOe (extrema dreaptă).

Autor: Victoria Preda
Foto: www.bundeskanzleramt.gv.at

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply