Get this Widget

Schimbare majoră în învățământ. S-ar putea reintroduce treapta a doua de liceu

0

Noi schimbări majore sunt pe punctul de a se produce în învățământul din România. Cea mai importantă dintre ele vizează posibilitatea de a reintroduce treapta a doua de liceu.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, susține o astfel de măsură, fiind de părere că o evaluare la clasa a X-a ar aduce beneficii având în vedere că la examenul de bacalaureat va rămâne de învăţat materia din ultimii doi ani de liceu.

Învăţământul obligatoriu nu se termină la clasa a opta. Învăţământul obligatoriu se termină după clasa a X-a. Teoretic, acolo ar trebui să avem o evaluare, să ştim că am încheiat ciclul învăţământului obligatoriu. De ce nu avem? Pentru că, aşa cum ştiţi, după clasa a opta sau evaluarea de la clasa a opta, ca o moştenire a capacităţii, a examenului de capacitate, ne asigură separarea spre liceu sau şcoli profesionale, aceasta este, să spunem, argumentaţia evaluării de la clasa a opta. Dacă se va accepta, pentru că, fără îndoială, o vom pune în dezbatere publică. Şi dacă va fi acceptată o asemenea evaluare, ce beneficii ar aduce ea? Examenul de bacalaureat nu va mai reprezenta materia pe patru ani de zile, care sunt anii de liceu, ci pe ultimii doi ani de zile, deci, am uşura examenul de bacalaureat prin această evaluare. Nu ştiu dacă va rămâne sau nu, după opinia mea, va fi un sprijin pentru cei care trec printr-o asemenea etapă“, a explicat Andronescu.

Oficialul guvernamental a anunțat că evaluarea va reprezenta “o formă de testare”. De altfel, Ecaterina Andronescu a menționat faptul că pe 30 martie va fi înaintată Parlamentului noua lege a educaţiei.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply