Get this Widget

Școlile din Capitală se confruntă cu fenomenul suprapopulării

0

Numărul de elevi înmatriculaţi în Capitală este în creştere, iar din acest motiv școlile se confruntă cu fenomenul suprapopulării.

Ne confruntăm cu o creştere anuală a numărului de elevi pe care îi înmatriculăm. Inclusiv în acest an şcolar avem peste 4.000 de preşcolari şi elevi în plus faţă de anul şcolar trecut şi tocmai de aceea unităţile de învăţământ se confruntă cu acest fenomen al suprapopulării, drept pentru care avem o relaţie de colaborare cu autorităţile administraţiei locale în sensul de a eficientiza modul de organizare a reţelei şcolare bucureştene. (…) Acest număr este în creştere cu aproximativ 4.200 de copii la începutul anului şcolar 2018 – 2019, depăşind astfel cifra de 251.000 de beneficiari direcţi, ceea ce reprezintă mai mult de 10% din populaţia şcolară a României“, a declarat inspectorul general al IŞMB, Ioana Mihaela Neacşu.

Numărul total al unităţilor de învăţământ de stat şi particular din reţeaua bucureşteană este de 642, iar numărul total al preşcolarilor şi elevilor în anul şcolar 2017 – 2018 a fost de 247.734.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply