Get this Widget
Cursul BNR
22 Ian 2018
 EURO = 4.6656 RON
 USD = 3.8059 RON
Cursul BNR
19 Ian 2018
 EURO = 4.6614 RON
 USD = 3.7984 RON
Mountain View
Mountain View

Se schimbă modalitatea de acordare a burselor de merit pentru olimpicii internaționali

0

În vederea extinderii categoriilor beneficiarilor burselor de merit olimpic internațional, a fost emis ordinul de ministru nr. 4507/28.08.2018, prin care au fost aprobate noile norme metodologice de acordare a burselor pentru elevii premiați la olimpiadele școlare internaționale.

Astfel, cu titlu de noutate, se vor acorda burse de merit olimpic și elevilor care vor obține menţiuni la competiţiile internaţionale, nu numai celor clasați pe primele trei locuri, ca până în prezent. Conform noilor norme metodologice, elevii care vor obține mențiune la competițiile internaționale vor beneficia de o bursă de merit în cuantum de 25% din salariul de bază minim brut pe țară, acordată lunar, pe o perioadă de 12 luni.

Valoarea lunară a bursei de merit olimpic internațional reprezintă echivalentul salariului de bază minim brut pe țară, acordat diferențiat, după cum urmează:

  1. a) pentru locul I (medalie de aur sau premiul  I), cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internațional reprezintă echivalentul a 100% din salariul de bază minim brut pe țară;
  2. b) pentru locul al II-Iea (medalie de argint sau premiul al II-lea), cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internațional reprezintă echivalentul a 75% din salariul de bază minim brut pe țară;
  3. c) pentru locul al III-lea (medalie de bronz sau premiul al III-lea), cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internațional reprezintă echivalentul a 50% din salariul de bază minim brut pe țară;
  4. d)  pentru mențiune, cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internațional reprezintă echivalentul a 25% din salariul de bază minim brut pe țară.

În acest moment, cuantumul maxim al bursei este de 1.900 lei (reprezentând 100% din cuantumul salariului de bază minim brut pe țară).

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Arhivă

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply