Get this Widget

Simona Halep a câștigat Premiul inimii

0

Simona Halep a câștigat Heart Award ( Premiul Inimii). Este pentru a doua oară când sportiva din România primește această distincție.

Simona Halep a câștigat Premiul inimii datorită evoluției pe care a avut-o în primul tur al Fed Cup, în timpul meciului cu Cehia.

Halep, numărul trei în tenisul mondial feminin, le-a avut ca “adversare” pe letona Anastasija Sevastova, spaniola Georgina Garcia-Perez şi australianca Ashleigh Barty.

Datorită jocului făcut în timpul Fed Cup, Simona și-a motivat echipa și așa România s-a calificat în premieră în semifinalele competiţiei de când aceasta se desfăşoară după actualul format. Echipa noastră a învins deţinătoarea trofeului, cu 3-2, la Ostrava, furnizând prima înfrângere a acesteia pe teren propriu din 2009 încoace. Românca a învins-o fără drept de apel pe Katerina Siniakova, cu 6-4, 6-0, pentru ca în al doilea meci de simplu să treacă de fostul lider mondial Karolina Pliskova în trei seturi, cu 6-4, 5-7, 6-4.

Fed Cup Heart Award, ajuns la al zecelea an, doreşte să recompenseze jucătoarele care şi-au reprezentat ţara cu distincţie, cu curaj excepţional, demonstrând un ataşament remarcabil în timpul meciurilor din Fed Cup. Fiecare câştigătoare primeşte un cec care va fi donat în scopuri caritabile, la alegerea sa. Halep va primi un cec de 3.000 de dolari.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Simona Halep Facebook
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply