Get this Widget

Simona Halep a învins-o pe Kristyna Pliskova și s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Madrid

0

Simona Halep a învins-o, miercuri,  pe Kristyna Pliskova și s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 6.685.828 euro.

Meciul dintre cele două sportive a durat o oră şi 15 minute. Halep a dominat primul set, pe care şi l-a adjudecat cu un sec 6-1, după doar 28 de minute. Simona a rupt echilibrul în ghemul al patrulea, care a durat aproximativ opt minute şi în care reprezentanta ţării noastre a reuşit să câştige contra serviciului la a cincea sa şansă de break. Halep nu a mai putut fi oprită până la finalul setului, pe care l-a încheiat cu un as (6-1), Plsikova nereuşind să îşi creeze nicio şansă de break, scrie AGERPRES.

Actul secund a fost mult mai echilibrat, Kristyna Pliskova a servit mai bine, iar cel al Simonei nu a mai fost la aceiaşi parametri, constănţeanca arătând şi o nerăbdare accentuată. Halep a pierdut primele şapte puncte ale setului, dar apoi a reuşit să revină de la 0-40 şi să egaleze situaţia, 1-1, după ce a salvat patru mingi de break. Pliskova a continuat să fie la comandă cu serviciul, şi-a creat o nouă oportunitate de break, la 4-3 în favoarea sa, dar Halep a anulat-o şi a egalat, 4-4. Prima minge de break a româncei în setul secund a venit în ghemul nouă, după o dublă greşeală a adversarei, iar Halep a fructificat mingea următoare, încheind setul pe serviciul său, cu 6-4.

Halep a reuşit 4 aşi, a făcut 2 duble greşeli şi a avut procentaje excelente la ambele servicii, 77% la primul, 71% la al doilea. Românca a avut 20 de winners şi a comis 13 erori neforţate.

Pliskova a avut 4 aşi, a comis 3 duble greşeli, procentajele la serviciu au fost inferioare, 67%, respectiv 39%, nereuşind să profite de niciuna din cele cinci şase de break. Cehoaica a avut 18 mingi direct câştigătoare, dar a comis şi 32 de erori neprovocate.

Kristyna Pliskova a fost învinsă de Halep şi în primele lor confruntări, anul trecut în primul tur la Madrid, cu 6-1, 6-2, şi anul acesta în turul al doilea la Indian Wells, cu 6-4, 6-4.

Halep şi-a asigurat un cec de 149.390 euro şi 215 puncte WTA, iar în turul următor ar putea-o întâlni pe sora Kristynei, Karolina Pliskova (26 ani, 6 WTA), dacă aceasta va trece de americanca Sloane Stephens (25 ani, 9 WTA).

Foto:Simona Halep Band
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply