Get this Widget

Spitalele de urgență din Ploiești și Târgu Jiu, fără acreditare

0

Spitalele județene de urgență din Ploiești și Târgu Jiu riscă să rămână fără acreditare, după ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a efectuat controale în aceste unități sanitare și a constatat o serie de nereguli.

Este apanajul Agenţiei pentru Managementul Calităţii în Sănătate. Voi face o informare către agenţie vizavi de neregularităţile pe care le-am constat vizitând spitalul, o parte din secţiile spitalului, şi sunt convinsă că vor lua măsurile care se impun referitor la anumiţi indicatori care posibil în momentul evaluării să fie conformi, nu mai sunt. Ministrul Sănătăţii nu poate să ceară imperativ, poate să propună. Asta am să fac“, a declarat ministrul Sănătății.

Sorina Pintea a menționat că Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu ar trebui să treacă printr-un nou proces de acreditare. Ceea ce nu a explicat oficialul guvernamental este cum sunt afectați pacienții acestor unități sanitare, ce se va întâmpla cu urgențele din regiune și cine va suporta costurile pentru noua acreditare.

Autor: Sofia Filip
Foto: Ministerul Sănătății Facebook

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply