Get this Widget

Sportul românesc continuă să scrie istorie și să aducă medalii în țară

0

În ciuda faptului că investițiile în sport sunt din ce în ce mai mici, iar cei care aleg să-și dedice viața acestui domeniu nu se bucură de un suport real din partea statului, românii continuă să scrie istorie la competițiile internaționale și să vină acasă cu multe medalii strălucitoare.

În week-endul care tocmai s-a încheiat, sportivii români din diferite discipline s-au remarcat în concursuri importante, reușind performanțe frumoase.

Două românce sunt campioane europene în proba Ju No Kata

Două românce, Alina Cheru şi Alina Zaharia, sunt campioane europene în proba Ju No Kata. Sportivele au cucerit medalia de aur în proba Ju No Kata din cadrul Campionatelor Europene de Judo Kata de la Las Palmas (Spania).

Cu un punctaj de 401,5 puncte, ele s-au clasat pe primul loc, fiind urmate de Mathieu Coulon/Carole Heras (Franţa) cu 396,5 puncte şi de Mariano Arroyo Martin/Garcia Pozo Juan Manuel (Spania) cu 394,5 puncte.

Alina Cheru şi Alina Zaharia sunt două judoka, multiple campioane europene, care sunt legitimate la Clubul Sportiv Municipal Piteşti. Sportivele sunt antrenate de Cornel Pălărie şi Valentin Ioniţă.

Aur pentru judoka Lucian Borş Dumitrescu

Un rezultat frumos a avut și judoka Lucian Borş Dumitrescu, care a cucerit medalia de aur în proba de 66 kg, din cadrul Cupei Europei la juniori de la Praga.

Lucian i-a învins în grupă pe Bruno Barros (Portugalia), Stanislav Semkov (Ucraina), Davud Abasli (Azerbaidjan) şi Turpal Djoukaev (Finlanda), iar în semifinale a trecut de azerul Nurlan Osmanov. În finală, Borş Dumitrescu s-a impus în faţa francezului Freddy Waizenegger prin ippon.

Un alt român care s-a remarcat în cadrul acestei competiții este Mircea Tomescu. El a obţinut argintul în proba de 60 kg.

Tomescu s-a impus în grupă în faţa austriacului Valentin Wagenbichler, a ucraineanului Oleh Verediba, iar în semifinale l-a învins pe belarusul Artsiom Kolasau. În finală, Mircea Tomescu a pierdut prin ippon la Aliev Roşvan (Azerbaidjan).

Trei medalii la Campionatele Europene 2019 de bărci dragon

Și sporturile de apă au adus rezultate frumoase pentru echipele din România. Țara noastră a câştigat trei medalii, una de aur şi două de argint, la Campionatele Europene 2019 de bărci dragon de la Moscova, care s-au încheiat duminică cu participarea a 900 de concurenţi din Germania, Ungaria, Franţa, România, Republica Moldova, Armenia şi Rusia.

Competiţia face parte din calendarul internaţional al Federaţiei europene de kaiac-canoe.

Medalia de aur a fost cucerită în finala probei masculină de 500 m, la bărci dragon de 10 văslaşi cu cârmaci şi toboşar, în care echipajul românesc s-a clasat pe primul loc cu timpul cumulat din două curse de 4min12sec702/100. Podiumul a fost completat de Rusia – 4min13sec736/1000 şi de Ungaria – 4min52sec827/1000.

O medalie de argint a fost obţinută în proba de 200 m, tot la bărci dragon de 10 vâslaşi cu cârmaci şi toboşar, în care România (1min40sec702/100) s-a clasat după Rusia (1min38sec080/100), dar înaintea Ungariei (1min49sec843/1000).

Cealaltă medalie de argint a fost obţinută în proba de 2000 m, bărci dragon de 10 vâslaşi cu cârmaci şi toboşar, în care România a fost cronometrată cu 9min03sec113/1000. Rusia a câştigat medalia de aur cu 8min54sec422/1000, iar bronzul a revenit Ungariei cu 10min18sec393/1000.

Autor: Mihai Colț
Foto: Facebook.com/ www.frjudo.ro

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply