Get this Widget

Știați că… Tesla avea capacitatea de a vizualiza în trei dimensiuni

0

Vă prezentăm câteva informații interesante despre Nikola Tesla, pe care probabil nu le știati:

    • Nikola Tesla s-a născut la miezul nopții, între 9 iulie și 10 iulie 1856, în timpul unei furtuni puternice cu fulgere. Conform legendei familiei, în timpul nașterii, când moașa i-a scos mâinile, a spus că fulgerul este un semn rău. “Acest copil va fi un copil al întunericului”, a spus ea, la care mama sa a răspuns: “Nu. El va fi un copil al luminii. “
    • Tesla avea o memorie fotografică. El era cunoscut datorită faptului că memora cărți, imagini. Mai mult, reținea multe viziuni legate de invenții. Avea, de asemenea, o imaginație puternică și capacitatea de a vizualiza în trei dimensiuni. Cu ajutorul acestor capacități a reușit să controleze coșmarurile groaznice pe care le-a suferit în copilărie. Bernard Carlson spune că toate aceste capacități l-au făcut pe Tesla un personaj atât de mistic și excentric, în cultura populară.
    • Inovațiile majore ale lui Tesla au fost sistemul AC și Bobina Tesla, dar acestea nu au fost singurele. El a inventat motorul și dinamurile de inducție. Multe alte invenții ale lui Tesla, pe care alte persoane le-au brevetat mai târziu în nume propriu, includ becuri fluorescente, raze X, radio (deși Guglielmo Marconi a primit creditul), telecomanda, etc. Tesla a fost un pionier în robotică și tehnologia fără fir.
    • Intențiile prin care Tesla dorea să ofere electricitate gratuită (care ar putea fi transmisă fără fir pe distanțe lungi, folosind Turnul Tesla sau Turnul Wardenclyffe) i-au eliminat sprijinul financiar de care se bucura pentru proiectul care viza Turnul Tesla. Turnul nu a fost niciodată terminat, iar proiectul a trebuit să fie abandonat de Tesla pentru că nu mai existau banii necesari pentru continuarea lucrărilor. Cu toate acestea, înainte de a abandona complet proiectul, a încercat cu disperare să atragă atenția investitorilor.
    • La sfârșitul secolului al XIX-lea, Tesla a brevetat bobina Tesla, care a pus bazele tehnologiilor fără fir și care este folosită astăzi în tehnologia radio. Inima unui circuit electric, bobina Tesla este o bobină folosită în multe antene de transmisie radio timpurie.

Autor: Gabriel Vasilescu
Foto: Gabriel Vasilescu
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply