Get this Widget

Știați că…a existat o încercare de a distruge piramidele din Giza în secolul al XII-lea

0

Cinci lucruri despre piramidele egiptene pe care probabil nu le știați: 

  • Știați că…Marea Piramidă din Giza este cea mai veche dintre cele șapte minuni ale lumii antice și singura care a reușit să supraviețuiască timpului.
  • Știați că…cea mai veche piramidă egipteană este considerată a fi Piramida lui Djoser, construită în Necropolisul Saqqara în secolul al 27-lea î.Hr.
  • Știați că…în timp ce Piramida lui Djoser este considerată cea mai veche, Piramida lui Khufu (cunoscută și sub numele de Marea Piramidă din Giza sau Piramida lui Cheops) este cea mai mare. Înălțimea inițială a piramidei a fost de 146,5 metri, înălțimea actuală este de 138,8 metri (455 picioare).
  • Știați că… Marea Piramidă din Giza se estimează că ar cuprinde 2.300.000 de blocuri de piatră care cântăresc între 2 și 30 de tone, unele blocuri cântărind peste 50 de tone.
  • Știați că…a existat o încercare de a distruge piramidele din Giza în secolul al XII-lea. Al-Aziz, conducător kurd și cel de-al doilea sultan Ayyubid din Egipt, a încercat să le demoleze, dar a trebuit să renunțe pentru că sarcina era prea mare. Cu toate acestea, el a reușit să producă daune Piramidei lui Menkaure, unde a lăsat o muchie verticală mare în fața sa nordică.

Autor: Gabriel Vasilescu
Foto: Gabriel Vasilescu

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply