Get this Widget

Studenții de la TUIASI au câștigat argintul și bronzul la olimpiada de matematică

0

Echipa formată din şase studenţi ai Universităţii Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI), care a participat la cea de XIII-a ediţie a Olimpiadei internaţionale de matematică pentru studenţi ”South Eastern European Mathematical Olympiad for University – SEEMOUS 2019” , a revenit acasă cu șase medalii: două de argint și patru de bronz.

Cei șase medaliați provin de la Facultatea de Automatică și Calculatoare. Este vorba despre Cristian Grecu și Vlad Corduneanu, care au luat medalia de argint, și despre Vlad Batalan, Iulian Rusu, Ioan Stanciu și Alexandru Berigoi, care au câștigat bronzul.

În cadrul competiției desfășurate sub patronajul Mathematical Society of South Eastern Europe – MASSEE și a Societății de Științe Matematice din Bulgaria s-au înscris 84 de studenți de la 16 universități din Bulgaria, Grecia, Macedonia, România și Turkmenistan. Olimpiada a fost organizată anul acesta în intervalul 12-17 martie, în Devin, în Bulgaria.

Anul acesta subiectele au avut un grad de dificultate foarte ridicat, mai ridicat decât la alte ediții, dar este pentru prima dată când echipa Politehnicii ia medalii cu toți participanții. Este o generație foarte bună și avem speranțe foarte mari și pentru anul viitor, fiindcă au dreptul să mai participe și la ediția următoare. Sunt rezultate îmbucurătoare, se remarcă un trend ascendent”, a declarat lect. univ. dr. Marcel Roman, directorul Departamentului de Matematică și Informatică de la TUIASI.

Profesorul a precizat că selecția celor șase membri ai echipei de matematică s-a făcut din peste o sută de studenți care s-au înscris inițial la Centrul de Pregătire de Performanță în Matematică de la Politehnica ieșeană.

La Centrul de Pregătire de Performanță în Matematică din cadrul TUIASI se pregătesc în permanență studenții care reprezintă universitatea la competițiile naționale și internaționale, sub îndrumarea profesorilor Ariadna Pletea, Marian Panţiruc, Radu Strugariu şi Marcel Roman.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: TUIASI
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply