Get this Widget

Succes românesc! Opt medalii la Campionatele Europene de tenis de masă

0

Succes românesc la Campionatele Europene de tenis de masă pentru cadeţi şi juniori de la Ostrava (Cehia). Sportivii de la noi din țară au cucerit opt medalii: patru de aur, două de argint şi două de bronz. Toate aceste medalii au fost câștigate de cadeți.

Federația Română de Tenis de Masă informează că Elena Zaharia a obţinut aurul la simplu cadete, după 4-0 (11-7, 11-6, 11-6, 11-8) în finala cu rusoaica Vlada Voronina.

În cazul cadeților, finala a fost una integral românească, Darius Movileanu impunându-se cu 4-2 (13-11, 11-6, 11-8, 6-11, 9-11, 11-6) în faţa lui Iulian Chiriţă.

O altă medalie de aur a fost cucerită de perechea Iulian Chiriţă/Eduard Ionescu, la dublu cadeţi, după 3-2 (6-11, 11-9, 11-4, 7-11, 11-9) în finala cu francezii Hugo Deschamps/Alex Kouraichi.

Elena Zaharia a mai cucerit o medalie de aur, la dublu cadete, alături de Prithika Pavade (Franţa), ele învingându-le pe rusoaicele Svetlana Dmitrienko/Anastasia Beresneva cu 3-2 (9-11, 8-11, 11-5, 11-3, 11-6) în ultimul act.

Echipa de cadeţi a României, compusă din Andrei Tomică, Eduard Ionescu, Darius Movileanu, Iulian Chiriţă (antrenor Emilian Bulbuc) a obţinut medaliile de argint, în timp ce echipa de cadete, alcătuită din Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Adela Strună şi Bianca Mei-Roşu (antrenor Marian Filipaş), a luat bronzul.

Bilanţul delegaţiei României a fost completat de medalia de bronz obţinută la cadeţi dublu mixt de Darius Movileanu şi Ioana Sîngeorzan.

Echipa de junioare, alcătuită din Tania Plăian, Camelia Mitrofan, Luiza Popescu şi Denisa Urîtu (antrenor Petre Arnăutu), s-a clasat pe locul 5, iar cea de juniori, compusă din Darius Toma, Mihai Nemaciuc, Matei Dumitrescu şi Andrei Istrate (antrenor Mădălin Ionaşcu), a încheiat pe 19.

Cel mai bun rezultat al juniorilor la individual a fost reuşit de perechea Tania Plăian/Camelia Mitrofan, care a atins sferturile la dublu junioare.

Autor: Mihai Colț
Foto: Federația Română de Tenis de Masă 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply