Get this Widget

Suport financiar pentru persoanele tinere diagnosticate cu cancer şi care doresc să-şi prezerve fertilitatea

0

Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), derulează, în perioada 1 noiembrie 2018 – 31 octombrie 2020, în Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sîrbu”, proiectul “Newborn – Oncofertilitate”, care prevede acordarea de suport financiar pentru persoanele tinere diagnosticate cu cancer şi care doresc să-şi prezerve fertilitatea înainte de a începe tratamentele oncologice.

Obiectivul proiectului îl reprezintă soluţia de prezervare a potenţialului fertil al fiecărui pacient, femeie sau bărbat diagnosticat cu cancer, prin prelevare şi crioconservarea spermei şi ovocitelor pentru o perioadă de 5 ani, numărul aproximativ de beneficiari fiind de 138 de femei şi 175 de bărbaţi.

Bugetul proiectului este de 879.991,81 lei.

Proiectul “Newborn – Oncofertilitate” îşi propune creşterea calităţii vieţii după tratamentele oncologice, astfel ca tinerii diagnosticaţi cu cancer să aibă posibilitatea de a-şi prezerva fertilitatea. Opţiunea de a prezerva fertilitatea pacienţilor înainte de începerea tratamentului oferă speranţă, în momentul diagnosticării, pentru viitoarele familii. În funcţie de forma de cancer şi de vârsta pacientului, se poate opta pentru crioconservarea spermei, ţesutului testicular, ovocitelor, ţesutului ovarian. Proiectul se va derula prin Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sîrbu”, cu care ASSMB are încheiat un contract de prestări servicii având ca obiect “prelevare şi crioconservare de ovocite şi spermă pentru o perioada de 5 ani” pentru persoanele tinere, femei şi bărbaţi, diagnosticaţi cu cancer, care primesc indicaţia de a-şi prezerva fertilitatea“, se arată într-un comunicat.

Criteriile de eligibilitate sunt: vârsta la femei care să fie mai mică de 35 de ani, iar la bărbaţi mai mică de 45 de ani, domiciliul stabil în Bucureşti sau viza de reşedinţă în Bucureşti al solicitantei/solicitantului, dobândită cu cel puţin 6 luni înainte de începerea proiectului, indicaţia privind prelevarea şi crioconservarea spermei/ovocitelor de la medicul specialist oncolog/ hematolog/ ginecolog/ urolog/ chirurg.

Autor: Sofia Filip
Foto: ASSMB

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply