Get this Widget
Cursul BNR
22 Ian 2018
 EURO = 4.6656 RON
 USD = 3.8059 RON
Cursul BNR
19 Ian 2018
 EURO = 4.6614 RON
 USD = 3.7984 RON
Mountain View
Mountain View

Surplusul de kilograme diminuează frumusețea?

0

Frumusețea o interpretăm diferit. Este important cum ne simțim în propria piele. Dacă am adăugat kilograme în plus de sărbători și nu ne simțim bine înseamnă că este timpul să luăm măsuri. Eu, de exemplu, prefer mersul pe jos și alergatul. Deși am carnet de conducere, nu vreau să stau la volan deoarece sunt convinsă că se vor adăuga kilograme, cu care îmi va fi nu greu, ci foarte greu să” lupt”.

Din punct de vedere psihologic, cu cât ne gândim mai tare să slăbim, cu atât mai mult …ne îngrășăm. Gândul declanșează o reacție în lanț pentru a mânca un pic mai mult.

Fizionomia, genetica, de asemenea, își spun ”cuvântul”. Am văzut foarte mulți oameni care mănâncă destul de bine, consistent, și nu se îngrașă deloc. Alții, recurg la ”înfometare”, dar fără a face sport. Pentru că nu degeaba se spune că ”mișcarea este viață”.

Odată cu înaintarea în vârstă, bolile își fac apariția și se instalează confortabil  mai ales pe terenul inactivității. Există difertie exerciții pe care le putem face și în condiții casnice, chiar și la o vârstă înaintată.

Dr. Viorel Cotea, medic chirurg estetician, atunci când i se solicită consultația pentru o eventuală intervenție a surplusului de grăsime la abdomen, coapse etc., spune că este absolut necesară scăderea în greutate înainte de a recurge la operație.

Operația de abdomenoplastie trebuie să fie o necesitate și nicidecum un moft. Starea de sănătate trebuie, de asemenea, să fie perfectă pentru operația de înfrumusețare. La chirurgia estetică, omul vine și pleacă sănătos”, a declarat, pentru Ordinea Zilei, dr. Viorel Cotea.

Viitorul pacient la clinica doctorului Cotea, odată ce este acceptat la operație, desigur, pentru că în cele mai multe cazuri cererile sunt refuzate, trebuie să scadă cel puțin 2-3 kilograme din greutatea la zi. Aceasta este o condiție primordială pentru a fi candidat la înfrumusețarea prin intermediul chirurgiei estetice.

Și nu de puține ori, mulți oameni au încercat diferite tehnici de scădere în greutate, care au fost temporare, de scurtă durată.

Cele mai ideale programe sunt cele însoțite de un program de nutriție adaptat fiecărui organism în parte, precum și exercițiile fizice, de asemenea, personalizate. Și să nu uităm de partea psihologică, care vine ca o completare la cele două elemente amintite anterior.

Chirurgia estetică trebuie să fie ultima pe listă. Se recomandă, în special, atunci când există un surplus inestetic de piele. Și doar atunci când toate celelalte modalități nu mai dau roade.

Să nu uităm și partea medicală, respectiv starea generală de sănătate, pentru că există o serie de boli care favorizează creșterea greutății corporale, în special afecțiunile glandelor endocrine. Dar chiar și în aceste cazuri, regimul alimentar și gimnastica fac parte integrantă din tratament, ținând cont și de sfaturile specialistului endocrinolog.

O slăbire rațională necesită răbdare, perseverență și voință.

Autor: Sofia Filip
Foto:Pixabay.com

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply