Get this Widget

TAROM achiziționează cinci aeronave 737 MAX 8

0

TAROM achiziționează cinci aeronave 737 MAX 8. Compania din România a încheiat un acord în acest sens cu grupul american Boeing. În plus, TAROM a semnat încheierea unui contract de leasing pentru două avioane 737-800. O parte dintre aeronave vor fi livrate în jurul anului 2023.

Acordul s-a încheiat în prezența ministrul Transporturilor din România, Lucian Șova. Semnarea acestei comenzi ferme între compania TAROM, reprezentată de directorul general Wolff Werner-Wilhelm, şi Boeing, prin Kevin G. McAllister – preşedinte şi director executiv al Boeing Commercial, şi Ihssane Mounir – vicepreşedinte de marketing şi vânzări, a avut loc în cadrul Târgului aviatic Farnborough Internaţional Airshow, evenimentul aerospaţial al anului din Europa.

Participarea delegaţiei Ministerului Transporturilor, alături de directorul general al TAROM, la ceremonia de la Londra transmite un mesaj de încredere în revitalizarea companiei naţionale pentru transporturi aeriene. Majoritatea guvernelor din Europa şi de peste ocean se află la acest eveniment. Prezenţa reprezentanţilor Guvernului României la Farnborough oferă oportunităţi reale de colaborare şi dezvoltare a relaţiilor punctuale cu partenerii noştri, inclusiv pe componentă de transporturi aeriene. Extinderea flotei TAROM cu alte cinci aeronave reprezintă încă un pas important pentru îndeplinirea obiectivelor propuse în Programul de Guvernare şi pentru consolidarea Companiei Naţionale TAROM pe piaţa de profil“, se precizează într-un comunicat.

Comanda de astăzi face parte dintr-un contract mai amplu care, pe lângă cumpărarea celor cinci aparate Boeing 737-MAX 8, prevede şi începerea procedurilor pentru ca Direcţia Tehnică a TAROM să devină partener oficial Boeing, precum şi achiziţia în leasing operaţional a celor două aeronave 737-800 Next Generation, aflate deja în flota TAROM“, se mai spune în comunicat.

Ministerul Transporturilor dă asigurări că aparatele vor fi livrate până în anul 2023, dar între timp va continua înnoirea flotei TAROM. “Reînnoirea flotei TAROM, inclusiv în parteneriat cu prestigioasa companie Boeing, face parte dintr-o strategie pe termen lung a Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene. Cele cinci noi aparate de zbor 737-MAX 8 ne promovează în rândul jucătorilor importanţi de pe piaţa transporturilor aeriene. Este un contract pe care îl consider un pas decis din partea TAROM în direcţia corectă“, a declarat Şova.

Modelul Boeing 737 – MAX 8 este dotat cu motoare de tehnologie avansată şi este îmbunătăţit pentru a oferi mai mare eficienţă şi fiabilitate.

Autor: Mihai Colț
Foto: Ministerul Transporturilor
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply