Get this Widget
Mountain View
Mountain View

Teatrul Excelsior organizează concursul de dramaturgie New Drama: Competiția se adresează adolescenților pasionați de scris

0

Adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, pasionați de scris, pot participa la cea de a patra ediţie a Concursului de dramaturgie New Drama, organizat de Teatrul Excelsior.

New Drama se adresează tuturor tinerilor pasionaţi de teatru şi îi încurajează să îşi dezvolte imaginaţia prin însuşirea tehnicilor de scriere dramatică.

Pentru a se putea înscrie în concurs, participanții trebuie să trimită textile pe adresa teatrului (secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro) însoţite de o scrisoare de motivaţie prin care să explice de ce îşi doresc să participe la concurs.

Textele înscrise vor fi jurizate de profesionişti din domeniul teatrului (dramaturgi, regizori, critici de teatru). În urma selecţiei, şase dintre acestea vor ajunge în faza finală a proiectului, iar textul câştigător va fi transformat într-un spectacol care va fi montat în stagiunea curentă şi care va intra apoi în repertoriul Teatrului Excelsior.

Data limită pentru înscrierea textelor este 10 martie, urmând ca pe 26 martie să fie anunţate cele şase titluri finaliste. Juriul va desemna piesa câştigătoare pe data de 9 iunie. Textul câştigător va deveni spectacol, montat la Teatrul Excelsior în stagiunea 2018 – 2019.

Regulamentul concursului, fişa de înscriere, calendarul cu etapele de desfăşurare şi alte informaţii se găsesc pe site-ul www.teatrul-excelsior.ro.

Autor:Ioana Galeș

Foto: Teatrul Excelsior București / Vlad Catană

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply