Get this Widget

Teoriile lui Stephen Hawking despre sfârșitul lumii și despre universurile paralele

0

Stephen Hawking nu a renunțat până în ultima clipă la munca sa. Cu puțin timp până să moară, omul de știință a încheiat o lucrare în care a inclus o nouă teorie prin care a explicat modul în care ar putea descoperi omenirea universuri paralele. De asemenea, în lucrarea respectivă, a făcut predicții referitoare la sfârșitul lumii.

În “A Smooth Exit from Eternal Inflation”, ultima lucrare pe care renumitul fizician theoretician a lăsat-o moștenire mediului științific, Stephen Hawking prezice că universul va înceta în cele din urmă să existe, iar acest lucru se va întâmpla atunci când stelele vor rămâne fără energie. În plus, Hawking a mai teoretizat în lucrarea sa finală că oamenii de ştiinţă ar putea descoperi universuri alternative lansând sonde de pe nave spaţiale, ceea ce le va permite oamenilor să înţeleagă chiar mai bine propriul univers, locul nostru în cosmos şi ce altceva mai există acolo.

Cotidianul The Independent anunță că în acest moment lucrarea este analizată de o revistă ştiinţifică de prim-plan. Lucrarea finală a lui Hawking a fost realizată împreună cu profesorul Thomas Hertog, de la universitatea KU Leuven, din Belgia.

Profesorul Hertog este de părere că teoriile incluse aici de omul de știință britanic i-ar fi putut aduce premiul Nobel. “El a fost deseori nominalizat pentru premiul Nobel şi ar fi trebuit să-l câştige”, a declarat profesorul Hertog pentru Sunday Times, adăugând că Hawking ar fi putut câştiga prestigiosul premiu pentru munca sa la ultima lucrare. “Ar fi câştigat premiul Nobel”, a spus profesorul Hertog.

Autor:Isabela Nicolescu
Foto:Stephen Hawking Facebook

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply