Get this Widget

Testarea produselor cosmetice pe animale trebuie interzisă!

0

Testarea produselor cosmetice pe animale trebuie interzisă, Parlamentul European (PE), reunit în sesiune plenară la Bruxelles, a cerut ca Uniunea Europeană (UE) să lanseze o mişcare diplomatică în acest sens.

Eurodeputații și-au propus să obțină interzicerea la nivel global a testelor produselor cosmetice pe animale, cel mai târziu în 2023.

Chiar dacă în UE vânzarea produselor cosmetice testate pe animale a fost interzisă din 2013, eurodeputaţii subliniază că acest lucru nu a împiedicat industria de profil din blocul comunitar să se dezvolte şi să ofere in jur de 2 milioane de locuri de muncă.

La ora actuală, în jur de 80% dintre ţările din lume încă permit testarea pe animale şi comercializarea produselor astfel testate. Eurodeputații atrag atenția că susţin că există viduri în sistemul UE, anumite cosmetice fiind testate pe animale în afara UE şi retestate cu metode alternative în UE înainte de a fi puse în vânzare.

Potrivit unei rezoluții adoptate joi de Parlamentul European, cele mai multe ingrediente din produsele cosmetice sunt utilizate şi în alte produse, cum ar fi produse farmaceutice, detergenţi sau alimente. Eurodeputații sunt de părere că absenţa unor date corecte privind cosmeticele testate pe animale şi apoi importate în UE rămâne o chestiune serioasă . Ei consideră că UE ar trebui să se asigure că niciun produs de pe piaţa sa nu a fost testat pe animale într-un stat terţ.

Pentru a obţine o interdicţie la nivel global a testării produselor cosmetice pe animale şi a comercializării ingredientelor cosmetice testate astfel, eurodeputaţii cer liderilor UE să utilizeze reţelele diplomatice pentru a crea o coaliţie şi a lansa o convenţie internaţională în cadrul ONU. Interdicţia ar trebui să fie valabilă înainte de 2023. Deputaţii vor şi să se asigure că interdicţia UE nu este slăbită fie în negocierile comerciale, fie de regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC).

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply