Get this Widget

Tot părintele Timotei Prahoveanul va aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim

0

O delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va aduce Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, cu un avion special.

Sfânta Lumină va fi oferită la slujba de Înviere (orele 24.00) de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala Patriarhală.

Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi celelalte eparhii ale Patriarhiei Române sunt invitate să trimită delegați la Aeroportul internațional „Henri Coandă” din Bucureşti (salonul oficial), în seara zilei de 27 aprilie 2019, în jurul orei 18.30, pentru a primi Sfânta Lumină de la Ierusalim.

Potrivit superiorului Aşezămintelor româneşti de la Ierusalim, Ierihon şi Iordan, arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, membrii delegaţiei vor participa joi la liturghia Cinei celei de Taină, la Spălarea picioarelor, apoi la Denia celor douăsprezece Evanghelii, iar vineri la slujba Prohodului, care se va oficia de la ora 21,00 în Mormântul Domnului. “În Sâmbăta cea Mare, Patriarhul Ierusalimului va oficia Vecernia, la ora 13,00, în cadrul căreia se pogoară şi se aprinde Sfânta Lumină”, spune arhim. Teofil Anăstăsoaie, citat de basilica.ro.

Ceremonialul pogorârii Sfintei Lumini începe în dimineaţa Sâmbetei Mari.

Lumina Sfântă va ajunge la credincioşii români pentru al 11-lea an consecutiv în noaptea de Înviere prin reprezentanţii eparhiilor care vor veni pe Aeroportul “Henri Coandă” în seara zilei de sâmbătă. Tradiţia a fost instituită de patriarhul Daniel în 2009, iar de atunci, în fiecare an, o delegaţie a Patriarhiei Române participă la ceremonialul de la Mormântul Domnului şi aduce Lumina Sfântă în România.

Autor: Mihai Colț
Foto: Basilica.ro
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply