Get this Widget

Transformarea liceului tehnologic în liceu dual, cu bacalaureat diferenţiat

0

La nivelul Ministerului Educației se ia în calcul posibilitatea transformării liceului tehnologic în liceu tehnologic dual, cu un bacalaureat diferenţiat.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, susține că o astfel de formulă este mult mai apropiată de realitate.

Mi se pare normal, este corect să creştem competenţele autorităţilor locale în ceea ce priveşte învăţământul preuniversitar. S-a făcut această solicitare de către dumneavoastră şi în viitoarea lege trebuie să o prindem. Liceul tehnologic, după opinia mea, este cea mai mare vulnerabilitate a sistemului de învăţământ românesc în acest moment. Ca urmare, încercăm să vedem cum putem să îl regândim şi să îl transformă în liceu tehnologic dual, cu un bacalaureat diferenţiat. Este nivelul următor de pregătire după şcoala profesională şi cred că lucrul acesta trebuie să îl facem şi trebuie să îl restructurăm prin lege, pentru că legea actuală nu ne permite să facem acum această transformare“, a explicat oficialul guvernamental.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply