Get this Widget

Tranzacție de 1, 3 miliarde dolari în industria alimentară

0

Italienii de la Ferrero preiau divizia de biscuiţi, îngheţată şi gustări cu aromă de fructe a rivalei sale americane Kellogg Company. Tranzacția este estimată la 1,3 miliarde dolari.

Producătorul italian al cremei de ciocolată Nutella va obține, în urma acestei achiziții, brandurile de biscuiţi “Keebler”, “Famous Amos”, “Mother’s”, “Murray”, “Little Brownie Bakers”, mărcile de îngheţată “Keebler’s” şi de gustări cu aromă de fructe “Stretch Island”.

Tranzacția include și preluarea de la Kellogg a şase facilităţi de producţie din Allyn, statul Washington State, Augusta în Georgia, Florence şi Louisville din Kentucky, a două unităţi în Chicago, Illinois, şi unei facilități închiriate în Baltimore, Maryland.

Tranzacţia reprezintă o oportunitate excelentă pentru extinderea prezenţei noastre şi a ofertei noastre de produse pe piaţa din America de Nord“, a afirmat directorul general al Ferrero, Giovanni Ferrero.

În funcţie de obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare, afacerea s-ar putea finaliza până la sfârşitul lunii iulie.

În ultimii ani, Ferrero a făcut și alte trei achiziții în SUA, o piaţă cheie pentru ciocolată şi biscuiţi, care înregistrează un ritm rapid de creştere. În urma acestor tranzacţii, veniturile Ferrero au ajuns la 12 miliarde de dolari în anul fiscal care s-a încheiat în august 2018.

Preluarea diviziei Kellogg reprezintă o  nouă oportunitate de dezvoltare pentru Ferrero, în condițiile în care firma americană a înregistrat anul trecut vânzări nete de 900 de milioane de dolari.

Ferrero, înfiinţată în 1946 în oraşul Alba din nordul Italiei, a demarat o campanie agresivă de achiziţii sub conducerea lui Giovanni Ferrero, care a preluat afacerea după moartea tatălui său, în 2015.

Ferrero produce crema de ciocolată Nutella, brandul de ciocolată Kinder, Tic Tac şi bomboanele Ferrero Rocher.

Autor: Victoria Preda
Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply