Get this Widget

Tranzacție în Republica Moldova. OTP preia controlul Mobiasbancă

0

Grupul bancar ungar OTP preia controlul unei bărci importante din Republica Moldova. Investitorul ungar a cumpărat de la Societe Generale participația majoritară pe care grupul bancar francez îl deține la subsidiara sa din Republica Moldova, Mobiasbancă.

Afacerea face obiectul unei tranzacții care se va finaliza în lunile următoare, și care se va traduce printr-un provizion de 28 milioane de euro în conturile sale pentru trimestrul patru 2018.

Prin vânzarea Mobiasbanca, Societe Generale a făcut un nou pas în planul său strategic prin optimizarea capitalului şi reorientarea activităţilor internaţional de retail banking pe zonele geografice unde are o masă critică“, a declarat directorul general adjunct de la Societe Generale, Philippe Heim.

Societe Generale a vândut în ultimul an mai multe dintre subsidiarele sale din Europa de Est, precum cele din Serbia, Polonia, Bulgaria şi Albania.

Francezii sunt prezenți și pe piața din România cu BRD-Groupe Societe Generale, cea de-a oua bancă după totalul activelor.

Grupul bancar francez are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto: Mobiasbancă Facebook

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply