Get this Widget

Tranzacție în retail: Haniel vinde acțiunile Metro AG către EP Global Commerce

0

Grupul german de investiții Haniel a primit undă verde din partea autorităților antitrust în tranzacția prin care va transfera o participaţie de 7,3% la retailerul Metro AG către vehiculul de investiţii EP Global Commerce.

În plus, autorităţile de concurenţă au acceptat transferul unei participaţii de până la 22,5% din acţiunile Metro către EP Global Commerce, un acord anunţat în august. Directorul general al Haniel, Stephan Gemkow, susține că tranzacția permite Haniel să-şi diversifice şi mai mult portofoliul.

În august, principalul acţionar al Metro, grupul german Haniel, a anunţat că a ajuns la un acord pentru a-şi vinde o participaţie de 7,3% din capitalul Metro către vehiculul de investiţii EP Investment, care dispune de o opţiune de a prelua şi restul acţiunilor deţinute de Haniel la Metro, la o dată ulterioară.

EP Global Commerce este deţinut în proporţie de 53% de miliardarul ceh Daniel Kretinsky şi de 47% de investitorul slovac Patrik Tkac, cofondatorul grupului de companii J&T.

La momentul anunțării tranzacției, miliardarul ceh Daniel Kretinsky, care conduce şi grupul energetic ceh EPH, s-a declarat convins că poate juca un rol pozitiv în dezvoltarea Metro. După ce a transformat EPH într-unul dintre cele mai mari grupuri energetice din Europa, Kretinsky a făcut şi alte investiţii în ultimii ani, cea mai recentă fiind preluarea unei părţi din posturile de radio din Europa de Est aparţinând grupului francez de media Lagardere.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume, cu 2.000 de unităţi în 29 de ţări şi peste 220.000 de angajaţi. Divizia Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Autor: Victoria Preda
Foto: Pixabay.com

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply