Get this Widget
Cursul BNR
22 Ian 2018
 EURO = 4.6656 RON
 USD = 3.8059 RON
Cursul BNR
19 Ian 2018
 EURO = 4.6614 RON
 USD = 3.7984 RON
Mountain View
Mountain View

Tranzacție pe piața media. Cotidianul Los Angeles Times este preluat de miliardarul Patrick Soon-Shiong

0

O tranzacție majoră pe piața media este pusă la punct zilele acestea, grupul de presă Tronc, Inc. urmând să cedeze cotidianul Los Angeles Times şi alte câteva titluri locale societăţii de investiţii a miliardarului Patrick Soon-Shiong. Înțelegerea dintre cele două părți se încheie pentru suma de 500 milioane dolari.

Alături de Los Angeles Times, Patrick Soon-Shiong va prelua cotidianul californian San Diego Union-Tribune şi alte câteva titluri locale.

În 2000, cotidianul Los Angeles Times a trecut sub controlul Tribune Company, o companie cu sediul la Chicago (Illinois), ale cărei operaţiuni în presă au fost reunite sub numele de Tribune Publishing în 2014.În 2016, Los Angeles Times a fost cumpărat de Tronc.

În ultima perioadă, redacția Los Angeles Times a intrat în conflict cu patronatul pe care îl acuză că vrea să facă în mod forţat tranziţia la digital în detrimentul unui jurnalism local de calitate.

De altfel, spre deosebire de alte publicatii mari ca The New York Times, The Washington Post şi USA Today, Los Angeles Times a făcut târziu trecerea la internet, iar, în octombrie 2017, avea doar 105.000 de abonaţi pentru ediţia digitală şi un tiraj duminical mediu de 827.500 de exemplare.

Conflictul dintre redacție și patronat a ajuns la un nivel destul de ridicat, după ce , la jumătatea lunii ianuarie, redacţia a votat în majoritate pentru crearea unui sindicat, o revoluţie pentru un cotidian celebru pentru atitudinea sa anti-sindicate. În replică, Tronc l-a concediat pe directorul publicaţiei, Ross Levinsohn, după ce au fost făcute publice acuzaţii de hărţuire sexuală la adresa sa, care datau de dinainte ca acesta să preia conducerea cotidianului.

Tranzacția care vizează cotidianul american ascunde și un alt conflict, este vorba despre rivalitatea dintre Patrick Soon-Shiong, medic şi antreprenor de origine sud-africană, care a făcut avere în industria farmaceutică, şi omul de afaceri Michael Ferro, care a preluat controlul companiei Tronc.

Prieteni și aliați cândva, cei doi oameni de afaceri s-au certat, iar Soon-Shiong a încercat să preia controlul grupului de presă, în care deţine 26,7% din capital, faţă de 28% cât deţine Ferro şi companiile sale. Abia acum cele două părți au ajuns la o înțelegere și se pare că Los Angeles Times va trece sub controlul lui Soon-Shiong.

Autor: Ștefania Enache
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply