Get this Widget
Cursul BNR
22 Ian 2018
 EURO = 4.6656 RON
 USD = 3.8059 RON
Cursul BNR
19 Ian 2018
 EURO = 4.6614 RON
 USD = 3.7984 RON
Mountain View
Mountain View

Tranzacție uriașă pe piața media. Comcast oferă 30 de miliarde dolari pentru a prelua Sky

0

Sky, cel mai mare operator de televiziune cu plată din Europa, face subiectul unei tranzacții uriașe pe piața media. Comcast, proprietarul postului american de televiziune NBC şi al studioului Universal Pictures, și-a anunțat intenția de a oferi 22,1 miliarde de lire sterline (29,50 miliarde de dolari) pentru Sky.

Oferta evaluează o acţiune Sky la 12,50 lire sterline, o primă de 16% faţă de oferta făcută de grupul media 21st Century Fox, deţinut de magnatul Rupert Murdoch.

Astfel că ambiţiile mogulului media Rupert Murdoch, care își dorește la rândul său să preia Sky suntcontracarate cu o ofertă net superioară.

Brian Roberts, șeful Comcast, este de părere că peratorul de televiziune britanic Sky este “o companie remarcabilă”, care va întări prezenţa Comcast pe plan global. De altfel, firma Comcast, cel mai mare operator de cablu din SUA, are deja o prezenţă importantă în Londra şi va putea folosi Sky ca pe o “platformă” pentru extinderea în Europa.

Sky operează în Marea Britanie, Austria, Germania, Irlanda şi Italia, are 22,5 milioane de clienţi, atraşi de oferte cum ar fi Prima Ligă engleză la fotbal şi filmul “Game of Thrones”.

Oferta Fox pentru achiziţionarea participaţiei de 61% pe care încă nu o deţine la Sky este încetinită din cauza verificărilor efectuate de autorităţile de reglementare din Marea Britanie.

Trustul condus de familia Murdoch controlează publicaţii cum ar fi Times şi Sun, iar tranzacţia ar extinde controlul asupra influentului post de televiziune Sky News.

Autor: Ștefania Enache
Foto:Bgr.com

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply