Get this Widget

Trei afirmații la Ordinea Zilei despre iubirea necondiționată

0

2019 este anul iubirii necondiționate. Trebuie să iubim pe Dumnezeu, Creatorul Suprem, să ne iubim pe noi înșine și să iubim pe ceilalți, în mod necondiționat. Iubirea necondiționată înseamnă exact faptul că nu trebuie să așteptăm să primim, după ce am dăruit, iubire.

Am ales pentru astăzi, la Ordinea Zilei, trei afirmații, pline de iubire necondiționată.

  1. Iubesc pe Domnul Dumnezeu, Creatorul Cerului și Pământului, fără să îi cer și fără a aștepta nimic în schimb. Aceasta înseamnă iubirea necondiționată. Nu putem spune – Doamne dacă îmi dai ce mi-ai dorit, o să te iubesc! Categoric, nu! Pe Domnul Dumnezeu îl iubim pentru că există. Putem umbla o viață întreagă rătăciți prin viață, dar, mai devreme sau mai târziu, în drumul nostru îl întâlnim pe Dumnezeu.
  1. Mă iubesc pe mine însumi/însămi, fără critică, învinovățire, supărare, necondiționat. Știu că sunt copilul perfect al lui Dumnezeu și am în interiorul meu particula divină, pe care o pot accesa de fiecare dată când am nevoie, pentru binele meu suprem. Ne lipsește încrederea, aprecierea, stima de sine, chiar și echilibrul interior. Ce facem? Ne oprim din alergat și privim în inima și sufletul nostru. Pentru reușită, punem acolo iubirea necondiționată și viața va fi minunată.
  1. Îi iubesc pe ceilalți necondiționat, fără să le cer ceva, fără să aștept ceva, în schimbul iubirii mele. Aici, ne referim la cei dragi, cei care ne vor binele, precum și la ceilalți care manifestă răutate, rătăcire, necredință. Indiferent dacă sunt buni sau răi, pe toți oamenii trebuie să îi privim cu ochii Divinității. Și să iubim pe toată lumea necondiționat, fără a aștepta o plată sau răsplată. Dezamăgirea vine tocmai din așteptările neîmplinite. Cu cât avem așteptări mai mici, cu atât realizările vor fi mai mari. 

Orice negație o combatem cu afirmație și viața noastră va fi o permanentă sărbătoare, plină de bucurie, iubire, armonie și pace.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu, psiholog
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply