Get this Widget
Cursul BNR
22 Ian 2018
 EURO = 4.6656 RON
 USD = 3.8059 RON
Cursul BNR
19 Ian 2018
 EURO = 4.6614 RON
 USD = 3.7984 RON
Mountain View
Mountain View

Trucuri pentru frumușețe: Două ingrediente minune în lupta împotriva căderii părului

0

Începând de astăzi, în fiecare sâmbătă, Ordinea Zilei vă propune o rubrică nouă în care sunt prezentate diferite trucuri pentru frumusețe la îndemână oricui.

Multe doamne se confruntă cu problema căderii părului. Poluarea, stresul, modul de viață influențează în mod negativ podoaba capilară. Tratamentele scumpe recomandate de diferite saloane nu rezolvă în totalitate această problemă. 

Există însă rețete simple care ne pot ajuta. Astăzi vă propunem o mască de păr formată doar din două ingrediente. O puteți prepara acasă și vă garantăm că va face minuni pentru părul dumneavoastră.

Așa cum am menționat, aveți nevoie doar de două ingrediente. Este vorba despre ulei de susan, pe care îl puteți găsi în orice hipermarket, și pudră de scorțișoară sau ulei esențial de scorțișoară.

Dacă optați pentru pudra de scorțișoară, folosiți una- două lingurițe, în funcție de lungimea părului. În cazul în care alegeți uleiul de scorțișoară nu puneți mai mult de trei picături în trei lingurițe de ulei de susan. Este important să țineți cont de acest sfat, deoarece uleiul de scorțișoară este foarte puternic și poate provoca disconfort la nivelul scalpului.

Uleiul de susan este bine ca, înainte de a-l combina cu scorțișoara, să-l încălziți ușor. ATENȚIE! Nu trebuie adus la punctul de prăjire, ci doar îl încălziți pentru câteva secunde pe flacără.

Este bine ca cele două ingrediente să le combinați într-un recipient din sticlă sau porțelan. Pasta rezultată ( în cazul utilizării pudrei de scorțișoară) sau amestecul de ulei se aplică la nivelul scalpului și se întinde pe toată lungimea părului.

După ce ați aplicat masca, e bine să vă prindeți părul într-un coc și să vă înfășurați capul într-o folie alimentară. Puteți sta cu această mască între 30 de minute și două-trei ore. O să simțiți la nivelul scalpului o ușoară încălzire.

După acest interval de timp, vă spălați părul cu șamponul pe care îl folosiți în mod obișnuit, curățând bine masca de pe păr.

O să vedeți rezultate pozitive încă de la prima utilizare, părul dumneavoastră căpătând strălucire și vigoare. Există riscul ca în cazul unora dintre doamne să intervină schimbări în ceea ce privește nuanța părului, fiind cunoscut faptul că scorțișoara era utilizată din vechime pentru colorarea podoabei capilare. De altfel, este chiar indicat pentru cele care vor să evite chimicalele din vopseaua de păr să apeleze la acest truc cu scorțișoară pentru a-și nuanța părul și pentru a ascunde firele albe. Dar despre soluții naturale de vopsire a părului vom vorbi într-un articol viitor.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Pixabay.com

 

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply