Get this Widget

Undă verde pentru Clinica Metropolitană de Stomatologie din București

0

Clinica Metropolitană de Stomatologie din București a primit aviz favorabil, consilierii generali aprobând un proiect de hotărâre în acest sens.

Clinica Metropolitană de Stomatologie se va afla în subordinea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, care va efectua și demersurile necesare pentru identificarea și achiziția unui imobil în acest scop.

Având în vedere că administrația publică are ca obiectiv principal identificarea nevoilor sociale și medicale ale cetățenilor Capitalei și soluționarea tuturor problemelor ce afectează calitatea vieții acestora și pentru că trebuie să asigurăm accesul liber, egal și nediscriminatoriu la serviciile medicale, am decis că este necesară înființarea unei Clinici Metropolitane de Stomatologie. Această clinică va facilita accesul bucureștenilor la tratamentele stomatologice, mai ales că, în prezent, în România, serviciile medicale de sănătate orală sunt oferite în proporție de 95% prin mediul privat unde, conform plafoanelor, un medic stomatolog nu poate deconta servicii primare decât pentru cel mult cinci persoane lunar – ceea ce nu acoperă nici pe departe nevoile reale ale pacienților“, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

După ce ASSMB va identifica și achiziționa un imobil (cu o suprafață construită de aproximativ 1.000 mp) destinat Clinicii Metropolitane de Stomatologie, aceasta va funcționa ca ambulatoriu de zi și va avea în componență cabinete de consultație ortodonție, de medicină dentară preventivă, odontologie, parodontologie, sală de operații, laborator tehnică dentară precum și spații administrative.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply