Get this Widget

Unde poți găsi subiectele și baremul de corectare de la EVALUAREA NAȚIONALĂ?

0

Prima probă din cadrul Evaluării Naționale a debutat cu emoții, după ce site-ul Ministerului Educației Naționale, edu.ro, a căzut.

La ora 7.00, utilizatorii erau anunțați că portalul este indisponibil. Reprezentanții MEN au precizat că deficiențele de funcționare în cazul site-ului edu.ro nu afectează desfăşurarea probei la limba română.

În plus, ei au menționat că toți cei interesați să consulte cerinţele de la examen şi baremul de corectare pot accesa site-ul subiecte.edu.ro. Aici vor putea găsi informațiile dorite.

Din motive tehnice ce țin de găzduirea serverului, site-ul www.edu.ro nu poate fi accesat în permanență.Organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale pentru elevii claselor a VIII-a (EN VIII) NU sunt afectate de această problemă tehnică.Menționăm că, după finalizarea probei de Limba și literatura română de astăzi, 11 iunie, subiectele și baremele vor fi afișate, la fel ca în anii prcedenți, pe site-ul www.subiecte.edu.ro, după ora 15:00”, precizează MEN.

Reamintim că peste 150.000 de absolvenți de clasa a VIII-a susțin unul dintre cele mai importante examene din viața lor:EVALUAREA NAȚIONALĂ.

Evaluarea Națională a început,luni, 11 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Miercuri, 13 iunie, este programată proba la Matematică, iar joi, 14 iunie, proba de limba şi literatura maternă.

Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale (99,69%), până sâmbătă, 9 iunie, ora 12.00, în aplicaţia informatică figurau 150.130 de candidaţi înscrişi la Evaluarea Naţională pentru elevii claselor a VIII-a (EN VIII)“,se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Pixabay.com

Citește și Începe EVALUAREA NAȚIONALĂ!

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply