Get this Widget
Cursul BNR
22 Ian 2018
 EURO = 4.6656 RON
 USD = 3.8059 RON
Cursul BNR
19 Ian 2018
 EURO = 4.6614 RON
 USD = 3.7984 RON
Mountain View
Mountain View

Universitatea Babeş-Bolyai a redeschis Muzeul Zoologic. VIDEO

0

Universitatea Babeş-Bolyai a redeschis Muzeul Zoologic, după un amplu proiect de renovare care a durat mai bine de doi ani.

Instituția din Cluj-Napoca se remarcă datorită materialului ştiinţific deţinut, fiind al doilea muzeu de acest tip din România după Muzeul “Grigore Antipa“, din București.

Muzeul reprezintă una din mărcile Europei ca valoare de civilizaţie. (…) Universitatea noastră are cinci muzee reprezentative, şi din acest punct de vedere, este singura universitate, nu numai din ţară, cu o asemenea bogăţie, cu o asemenea zestre ştiinţifică. (…) Reprezintă un muzeu în muzeu, prin felul în care s-a păstrat mobilierul şi modul de aranjare, pe care multe muzee europene l-au abandonat şi acum regretă. Au pus, în loc de mobilierul de acest gen, lucruri moderne, melaminate, metale care strălucesc şi acum se dovedeşte că s-au grăbit. Noi, şi din raţiuni financiare şi din raţiuni de inteligenţă ştiinţifică şi umană, am reuşit să păstrăm acest muzeu într-o formă în care să ne amintească de felul cum a fost organizat în secolul al XIX-lea, cum a fost moştenit apoi la începutul secolului XX, s-a reuşit să fie adus până astăzi la forma pe care o vedeţi“, a declarat la inaugurare rectorul UBB, Ioan Aurel Pop.

Autor: Ioana Galeș
Foto/Video:Universitatea Babeş-Bolyai

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply