Get this Widget

Vasile Sitari expune la EM-Art Gallery

0

Vasile Sitari, unul dintre cei mai talentați artiști din Republica Moldova, își prezintă opera în România, în cadrul unui eveniment special pe care îl găzduiește EM-Art Gallery.

Vernisajul expoziției are loc pe 18 aprilie, la ora 18.00, în cadrul cunoscutei galerii private de artă din inima Devei. Publicul va putea admira lucrările semnate de Vasile Sitari până pe 18 mai 2019. Expoziția poate fi vizionată de luni până vineri, între orele 09.00 – 17.00, blvd. 1 decembrie 1918, nr. 27, Deva.

Prezența artistului moldovean în România este posibilă datorită eforturilor făcute de Mircea Popițiu, părintele EM-Art Gallery. Artistul devean a decis să investească într-o galerie privată de artă tocmai pentru a pune la dispoziție publicului de la noi din țară evenimente de cultură remarcabile. Prezența lui Vasile Sitari vine să confirme faptul că Mircea Popițiu își respectă angajamentul luat atunci când a deschis EM Art Gallery.

Vasile Sitari nu este un simplu artist, cartea sa de vizită fiind una impresionantă.  El este lector principal la Catedra de  Limbaj Vizual, din cadrul Academiei  de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chişinău.

Cariera sa include multiple expoziţii în Republica Moldova, dar și peste 50 de expoziţii internaţionale. Sitari a avut expoziții relevante în România, Coreea de Sud, Slovacia, Belgia, Austria, Elveția.

Lucrări semnate de Vasile Sitari sunt expuse la Muzeul Naţional de Arte din Republica Moldova, dar și la Muzeul de Arte din Kaliningrad. De asemenea, în România, Vasile Sitari este prezent în colecții publice la Muzeul Judeţean “A. Sacerdoţeanu”, la Complexul Memorial „N. Bălcescu” din Râmnicu Vâlcea, dar și la Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească” din Târgovişte, la Muzeul Județean de Artă din Ploiești, la Muzeul Județean de Artă din Slatina.

În plus, are multe lucrări incluse în colecții private din Franţa, Germania, Grecia Israel, Italia, Japonia, Moldova, România, Rusia, SUA, Slovacia, Coreea, Polonia, Belgia, Vatican, etc.

Autor: Ștefania Enache
Foto: Vasile Sitari Facebook

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply