Get this Widget

Veniturile Euler Hermes au crescut până la 2.705 milioane de euro

0

Euler Hermes a obținut rezultate foarte puternice în 2018, cu venituri în creștere cu 7%, până la 2.705 milioane de euro, iar creșterea în funcție de volum s-a răspândit în majoritatea regiunilor.

Profitul operațional a crescut cu 17%, ajungând la 431 milioane de euro, datorită unei combinații de creștere a veniturilor, marjelor de servicii mai mari și a unui raport net mai mic. Ultimul, care se ridică la 77,9%, este în scădere (-3,3% -p) datorită creșterii creanțelor și a unui raport de cheltuieli mai mic.

Venitul net a crescut cu 8%, până la 345 milioane de euro. În termeni comerciali, Euler Hermes a obținut anul acesta cel mai înalt al afacerilor noi din istorie, care, combinat cu o rată de retenție sănătoasă de 90%, a sporit creșterea organică până la cel mai înalt nivel din 2013 în prezent.

În consecință, la data de 31 decembrie 2018, Euler Hermes a atins cel mai ridicat nivel istoric al portofoliului comercial la creditul comercial de 2.096 milioane euro, în creștere cu 6%. În plus, Grupul și-a confirmat din nou poziția de marcă #1 recomandată pentru asigurarea creditului comercial în 2018, pentru clienți și brokeri.

“Anul acesta a fost foarte special, cu acționarul principal Allianz care acum deține 100% din compania noastră, și datorită simplificării cu succes a ofertei de licitație, care a fost lansată în 2018. Este o recunoaștere pozitivă a muncii grele și a rezultatelor importante la care noi toți am de-a lungul anilor. Rezultatele consolidate ale anului 2018 confirmă relevanța planului nostru strategic cu un nivel record în ceea ce privește performanța comercială. Venitul nostru net ajunge la 345 milioane euro, în creștere cu 8,4%, toate regiunile contribuind la creșterea organică. În paralel, stimulăm investițiile noastre în ceea ce privește inovația și concentrarea pe clienți, pentru a accelera activarea planului nostru strategic 2019-2021. Vrem să devenim cea mai inovatoare companie de asigurări B2B și aceste rezultate recente confirmă în mod clar că suntem pe drumul cel bun“, a declarat Wilfried Verstraete, Președintele Consiliului de Administrație al Euler Hermes.

În martie 2019, sub umbrela “Confidence in Tomorrow”, Euler Hermes a lansat și în România noul site, mai interactiv, mai prietenos și mai ușor de utilizat, cu analize de risc de țară și sectoriale. Acesta reprezintă un instrument puternic care îi ajută pe clienți să selecteze perspectivele potrivite și să facă afaceri cu încredere.

“După o scădere a numărului de insolvențe pe parcursul ultimilor 4 ani (exceptând 2017), în 2019 ne așteptăm la o creștere a numărului de insolvențele cu +3%. Astfel, dacă în 2018 mediul economic a fost mai prielnic activităților legate de agricultură (numărul de insolvențe reducându-se cu -21% vs 2017) și comerț cu ridicata și cu amănuntul (-4%), dar mai potrivnic agenților economici din sectorul tranzacțiilor imobiliare (+43%), cât și a hotelurilor și restaurantelor (+13%), anul 2019 va aduce creșteri în întârzierile la plată ce vor necesita un nivel ridicat de monitorizare a riscurilor financiare din partea companiilor. În acest sens, specialiștii noștri consideră că industriile cele mai afectate în 2019 vor fi construcțiile, retailul, industria agroalimentară, transportul și serviciile” a spus Cristina Rusuleanu, Country Manager Euler Hermes România.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Euler Hermes România
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply