Get this Widget

Viața descoperită DIN AFARA CORPULUI

0

Am cunoscut-o pe Corina, fără să o cunosc personal. Am simțit că este un om care are o misiune pe Pământ. Experiențele din afara corpului reprezintă doar o pregătire pentru a ajuta atunci când va veni timpul. Fiecare dintre noi a venit la Școala vieții din propria dorință, cu un scop nobil și pentru a-și învăța lecția. Unii trec clasa, alții rămân repetenți. Clasa este evoluție, în timp ce a repeta anul înseamnă a lua o altă viață de la capăt cu aceeași lecție o dată și încă o dată. Corina, prin darul pe care îl are, își realizează pe deplin tema pentru acasă, și i se acordă nota maximă zece.

Să facem cunoștință. Cine este Corina Mihaela Roman? Până să scrii cartea ”Din afara corpului”, cu ce te ocupai, Corina?

Corina Mihaela Roman este identitatea prin care mă dezvolt ca și entitate. Este o oportunitate de creștere prin A Fi în această experiență numită viață în direcția echilibrului. Înainte de a scrie „Din afara corpului” mă aflam într-o cercetare asupra a ceea ce sunt (nu cine) împinsă de dorința de necontrolat de a înțelege ceea ce se petrecea cu mine, de a găsi similitudini, explicații și semne de orientare. În afara serviciului, casei, treburilor gospodărești, acțiunilor de socializare și relaxare, studiul cărților de specialitate în direcția spiritualității a fost dintotdeauna pentru mine, necesar precum respirația. La toate acestea se adăugau meditația (la nivel simplu), dialogul cu persoane deschise spre acest subiect, cu experiențe similare sau cu atitudine de acceptare și dorință de cunoaștere. Nu a fost atât de simplu precum vorbesc. Dai la iveală multe laturi, aspecte, identificări, odată cu acest proces. Îți trebuie determinare, curaj, foarte multă încredere, acceptarea fricilor pentru transcederea lor, sinceritate deplină în primul rând față de tine însuți și curaj, mult curaj, curaj din nou.

Povestește-ne un pic despre copilăria ta. Părinții, familia. Școala, profesiile avute de-a lungul timpului și până astăzi.

Imediat după ce am terminat facultatea (Facultatea de Filosofie din Iași), am lucrat ca și colaborator la un ziar local – redactor pe învățământ. După un an m-am mutat în București, și de atunci sunt asistent-director la o firmă de consultanță și avocatură. Copilăria a adus de toate, mai puțin copilărie. În copilărie mi-a fost frică, mi-a fost rușine, am cunoscut umilința, violența fizică și mai ales psihică, speranța inocentă din spatele durerii ca agresorul să devină fericit. În copilărie am cunoscut omul, nivelul, identificarea, pierderea și neiubirea, iar tot ceea ce am cunoscut în copilărie mi-a fost Maestru pentru mai târziu. Am ales diferit, conștient, prin înțelegere și acceptare. Părinții m-au adus pe lume. Ce sunt ei mai departe în trupurile lor, care le este căutarea, lecția, traseul, eu nu pot ști, nici judeca, nici dezbate. Eu încă aflu despre mine și încă sunt în proces de echilibrare. Am o soră și doi frați în sânge pe care îi respect și îi iubesc în măsura în care ei permit să primească, însă pentru mine noțiunea de familie trece cu mult dincolo de legăturile create în carne. O familie suntem cu toții.

Cum a apărut cartea aceasta care vorbește despre tine, trăirile tale, în corp și în afara corpului?

Cartea a apărut la sugestia și insistența unui prieten (Gabriel Vasilescu), probabil obosit să-i tot povestesc despre ieșirile mele din corp. Glumesc. Prietenul meu mi-a sugerat să scriu această carte, a insistat să o fac, și mai apoi a făcut-o public pe internet când se afla încă în stadiul de scriere. Doar scrisă pe jumătate, cartea a atras curiozitatea multor suflete, deschiderea lor, destăinuirile lor, și numai după acest pas, cartea a putut să meargă mai departe și s-a finalizat.

Foarte mult vorbești în carte despre Gabi. Am înțeles că este soțul tău, sufletul tău pereche. Să privim un pic în trecut…Cum v-ați cunoscut, când și unde?

Gabi este ghidul meu în toate planurile vibraționale. E dragostea mea. Atât de simplu și atât frumos. Ne-am cunoscut pe un site de socializare în urmă cu 13 ani, și chiar anul acesta împlinim 10 ani de căsnicie. Împreună suntem doi copii, cei mai buni prieteni, suntem sprijin unul pentru celălalt, mamă și tată, frate și soră, iubit și iubită. Ne dezvoltăm împreună înțelegerea iar Gabi, deși nu este preocupat de spiritualitate, în momente cheie ale vieții îmi face dovada măiestriei sufletului său. Înțelepciunea este totuna cu Iubirea. Blândețea este totuna cu Înțelepciunea. Asta învăț de la el. Eu m-am deschis în fața lui încă de la început, și am stabilit între noi o singură regulă: aceea de a fi ce suntem cu adevărat unul în fața celuilalt, fără frica de a fi bruscați, judecați, disprețuiți, îngrădiți. Regula de a fi liberi și de a exprima ce suntem și cum suntem în fiecare moment, fără nicio temere de nimic. Ne-am folosit de neînțelegerile dintre noi, pentru mai multă înțelegere. Și toate acestea ne-au clădit încrederea și ne-au apropiat tot mai mult.

Mori de fiecare dată când nu trăiești în prezent

Îmi place că tu însăți analizezi experiențele avute în afara corpului, noaptea sau prin meditație. La un moment dat constați chiar tu că, din punct de vedere medical, ești ok, pentru a elimina din start opiniile celorlalți care nu își pot explica cum poți ieși în afara corpului.

Da, pentru că la început eu puneam la îndoială mai mult decât oricine, iar forța experiențelor m-au dus pe drumul cercetării propriei mele rezistențe fizice și psihice. Asta pentru că, pentru o minte umană atât de limitată și ancorată în planul material, măreția a ceea ce suntem cu adevărat dincolo de acest înveliș vine ca un șoc imens și implicit printr-o respingere a ceea ce nu poate cuprinde și înțelege. Într-adevăr, experiența este mult deasupra deținerii unei informații și chiar acceptării ei ca posibilitate. Să te afli conștient în afara trupului, să constați cât ești de real și că toată realitatea existenței tale nu ține de acest corp, să constați că ești conștiință și energie și puterea, abilitățile tale sunt mult peste orice imaginație umană și mai mult de atât, doar dacă alegi să accepți asta, este ca o bombă atomică pentru mintea dresată de… alte puteri. Când trăiești moartea conștient de nenumărate ori, atât de viu și real precum ești tu acum citind, și înțelegi că moartea este viață reală fără sfârșit fără condiție, fără limită, doar o trecere de la cine ai crezut că ești la ceea ce ești cu adevărat, înțelegi că nu există morți și vii, ci poate că mai vii sunt cei plecați, și mai morți suntem noi care trăim în separare, în judecată, construind imagini și măști și ierarhii.

Spui la un moment dat în carte – ”cred că din relația noastră cu noi înșine până la urmă, pornește relația cu tot restul vieții și cu Dumnezeu”. Este aceasta una dintre formulele prin care putem avea o viață împlinită spre care noi toți tindem? Dezvoltă un pic ideea, Corina…

De-a lungul experiențelor mele de decorporalizare am primit de la ființele aflate dincolo de planul material, câteva sfaturi și informații pe care eu le-am folosit ca și reper în dezvoltarea mea și le folosesc încă:

  1. Curăță-te!
  2. Vei putea crea viață când vei avea o relație mai bună cu ceilalți.
  3. Vei evolua mai mult atunci când nu vei mai avea nevoie să fii iubită și nu vei mai avea nevoie să iubești. Când tu îți vei fi suficient(ă).
  4. Să nu îți mai fie frică de moarte. Nu înțelegi că ai murit deja de atâtea ori și mori încă de fiecare data când te gândești la ce a fost și cum, și de ce, la ce ar fi putut să fie, la ce va fi, la cum va fi, la ce ar trebui să fie? La trecut și la viitor. Mori de fiecare dată când nu trăiești în prezent.

M-am folosit de întrebarea ta pentru a profita de oportunitatea de a da aceste mesaje pe care eu le-am primit, mai departe, în speranța că acestea pot fi utile undeva, cuiva. Răspunsul la întrebarea ta este pe cât de simplu, pe atât de complex de oferit. Pentru că pe parcursul experiențelor de decorporalizare prin care am trecut, am procedat la auto-analiză și am pus față în față ceea ce știa mintea și ceea ce i se oferea nou. Am realizat puterea gândului și a emoțiilor produse de acestea, puterea noastră de a crea realități cu ajutorul gândului și forța credințelor de a ne oferi realități pe măsura alimentării lor. Am dat la o parte credințele și judecățile, am dat la o parte dorințele, informațiile și imaginația. Am realizat că lărgirea conștiinței și aflarea esenței a ceea ce suntem, stă dincolo de toate acestea. În relația dintre noi cu noi înșine. Când te observi în relațiile tale cu ceilalți, cu restul, cu lumea, cu situațiile și credințele și dai totul la o parte, inclusiv judecata asupra lor, rămâi singur în stadiul de cizelare. Acceptând totul ca existând și urmându-și cursul propriu, ca fiind parte din Întreg, integrând în tine fără a juca un rol. Contemplare. E atât de simplu încât pare complex. E atât de ușor încât pare greu. E multă muncă, iar teoria nu are nicio șansă fără practică. Conștientizezi că Dumnezeu este totul, în tot și toate. Că ceea ce animă acest corp, este ceea ce animă fiecare trup, formă, nivel de conștiință. Individualizarea s-a produs în vederea experienței. Și atunci nimeni nu este mai presus sau mai prejos. Forța voinței aduce nivelul experienței. Atât cât alegi să cunoști, cunoști. Ceea ce alegi să crezi, ești. Nu poți avea o relație bună cu ceilalți, nu poți avea o relație bună cu Dumnezeu, dacă nu ai o relație bună cu tine însuți. Asta presupune din nou mult curaj, cunoaștere și recunoaștere, sinceritate și asumare a tot ceea se produce în viața ta. În spatele formei vieții tale nu stă nimic din exterior și nimeni din exterior. Stau propriile tale gânduri și propriile alegeri. Dumnezeu este Sursa din care totul provine, Iubirea pură și nealterată de nevoi, pretenții, judecăți și pedepse. Retragerea în centrul ființei noastre înseamnă trăirea Lui Dumnezeu. A agresa verbal, psihic, pe altcineva este o agresiune pe care ți-o aduci ție însuți. Dumnezeu ți se va dezvălui pe măsura propriei tale perspective asupra Sa. Ceea ce faci din tine, faci din Dumnezeu.

Sunt foarte mulți oameni care au capacități spirituale deosebite. Unii recunosc, alții nu. Unii vorbesc deschis, tu ești unul dintre aceștia. Alții, încă, tac. Ce le recomanzi celor care descoperă în ei înșiși particula divină, într-o formă sau alta?

Sunt enorm de multe suflete cu astfel de capacități și cu adevărat fiecare dintre noi le are. Le trăiesc conștient cei care fac această alegere, fără a avea în suflet însă niciun pic de îndoială vis-a-vis de producerea lor. Unii le manifestă acum, unii le vor manifesta, dar cu adevărat nu există nimic care să facă o diferență între suflete. Eu vorbesc deschis pentru că am trăit moartea prin decorporalizări și am înțeles cât este de scurtă și fragilă experiența vieții. Și că tot ceea ce credem noi că avem de pierdut, nu există. Vorbesc deschis pentru că alții au făcut-o, iar mie mi-au fost de ajutor fie că aceste suflete știu asta, sau nu. Fiecare alege să facă ceea ce simte. Ce simte fiecare este corect pentru fiecare în parte. Pentru cei care descoperă în ei particula divină într-o formă sau alta le recomand să continue în ciuda fricii firești, în ciuda temerii de judecată, le recomand să înțeleagă că sunt perfect sănătoși și că boala vine tocmai din negare, separare, competiție, judecată. Le recomand luciditate. Să dezbrace credințele și dorințele și imaginațiile despre ce ar putea Fi, pentru a experimenta Ceea Ce Sunt.

Și ce planuri de viitor ai…pregătești a doua carte…din afara corpului?

Mă gândesc că s-au scris deja enorm de multe cărți, enorm de multe articole pe această temă, și că eu în acest sens, am dat mai departe spre confirmare, încurajare și înțelegere, prin propriile experiențe dezvăluite deschis, ceea ce poate fi oferit astfel. Nu am interese de niciun fel, cum nu mă interesează să îmi fac un nume în această direcție, cum nu mă interesează să umplu raftul bibliotecii cu numele meu scris pe coperți. Există cărți foarte bune pe care le pot recomanda pe mai departe, și consider că a avea experiențe de decorporalizare nu te face special, nu trebuie să reprezinte un moft, o dorință, o țintă. O experiență spirituală autentică este viața aceasta în trup cu care suntem deja binecuvântați. Deschiderea spre mai mult aduce de la sine mai mult.

Mulțumim pentru interviul de astăzi la Ordinea Zilei…

Din suflet.

 Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto: Corina Mihaela Roman

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply