Get this Widget

Vodafone implementează o nouă politică globală de resurse umane

0

Vodafone implementează o nouă politică globală de resurse umane, care vizează sprijinirea victimelor violenței domestice și ale abuzurilor. Noua politică este adoptată de organizațiile din toate cele 25 de țări în care grupul este prezent, inclusiv în România.

Angajații din toate țările vor avea acces la asistență și consiliere specializată și vor beneficia de concediu suplimentar plătit de până la 10 zile, numit „concediu pentru siguranță”. Zilele suplimentare de concediu le oferă angajaților care s-au confruntat cu un abuz timp pentru a-și gestiona situația, pentru a solicita, de exemplu, ajutor și consiliere profesională, pentru a se prezenta la poliție sau în instanță sau pentru a lua măsuri de schimbare a domiciliului și de sprijin pentru copii.

Tema violenței în familie și a abuzului este una foarte importantă și dorim să o tratăm corespunzător, ca parte a preocupării noastre pentru angajații Vodafone. Noua politică de resurse umane este parte integrantă a abordării prin care le oferim angajaților sprijinul potrivit în potențiale situații de criză. Prin politicile existente și programele pe care le derulăm, ne concentrăm atenția pe a le asigura oamenilor condiții de muncă adecvate, astfel încât să-și atingă potențialul și să-și dezvolte o carieră în Vodafone. Reușita atinsă prin faptul că suntem angajatorul numărul unu în industria de telecomunicații confirmă faptul că suntem pe calea cea bună. Odată cu lansarea acestei politici noi, facem încă un pas pe această cale,” a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

100 de cazuri de violență în familie pe zi

Statisticile Inspectoratului General al Poliției Române arată că în primele 11 luni ale anului 2018, în România s-au înregistrat aproape 100 de cazuri de violență în familie pe zi. Doar în primele 10 zile ale anului 2019, au fost emise ordine speciale în 150 de cazuri de violență domestică, pentru a proteja victimele și a îndepărta agresorii de domiciliu. Bărbații au fost victime în aproximativ o cincime din cazurile de violență domestică și de abuz raportate în România, potrivit datelor publicate la începutul anului 2018.

Rezultatul studiului demonstrează impactul considerabil al violenței domestice și al abuzului asupra angajaților, afectându-le încrederea, stima de sine și cariera. De asemenea, acestea indică modul în care angajatorii pot acorda ajutor. După mai mult de zece ani de implicare în domeniu, știm că putem salva vieți cu ajutorul conectării prin tehnologie. Prin dezvoltarea unor aplicații împreună cu partenerii noștri, așa cum este Bright Sky, dorim să le oferim persoanelor afectate de multiple forme de abuz o cale simplă și directă de a se conecta la serviciile și informațiile esențiale de care au nevoie, în toate zonele unde operăm”, a declarat Andrew Dunnett, Director Vodafone Foundation.

Aplicația Bright Sky este gratuită

Fundația Vodafone a elaborat împreună cu Dr. Jane Pillinger, expert în violență domestică și abuz, un set complet de instrumente, disponibile online pentru angajatorii interesați să integreze în propriile politici tema violenței domestice și a abuzului. Setul poate fi descărcat de aici.

Fundația Vodafone a lansat, de asemenea, un instrument digital, aplicația Bright Sky, care vine în sprijinul victimelor violenței domestice și ale abuzurilor. Bright Sky este gratuită și concepută pentru ca victimele să se poată avea acces la servicii de consultanță și asistență specializate. Ea le permite utilizatorilor să localizeze cel mai apropiat centru de asistență, prin scanarea spațiului din zonă, cu ajutorul codului poștal sau al locului în care se află aceștia.

Utilizatorii pot, de asemenea, să evalueze siguranța unei relații cu ajutorul unui scurt chestionar, să primească informații despre diferitele forme de abuz, tipul de sprijin disponibil, pașii necesari în cazul ieșirii dintr-o relație abuzivă și modul în care poate fi ajutat un prieten afectat de abuzul domestic.

Aplicația este concepută să transmită incidentele de abuz domestic fără a salva conținut pe dispozitivul utilizat. De asemenea, le permite utilizatorilor să înregistreze incidente într-un jurnal digital securizat, printr-o funcție ce folosește text, conșinut audio, video sau foto. Dovezile colectate prin această funcție pot permite poliției să intervină și pot contribui la declanșarea urmăririi penale.

Bright Sky este disponibilă în Marea Britanie din aprilie 2018 și a fost descărcată de peste 10.000 de ori. Primele țări, în afară de Marea Britanie, care vor lansa aplicația vor fi Republica Cehă, Irlanda, Italia, Malta, Portugalia și România. Fundația Vodafone va colabora cu parteneri locali pentru a adapta conținutul și tehnologia și pentru a le integra în infrastructura suport pentru cazuri de violență în familie și abuz.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Vodafone/ Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply