Get this Widget

Vom avea două săptămâni cu vreme schimbătoare

0

Vom avea două săptămâni cu vreme schimbătoare și cu temperaturi în scădere în majoritatea regiunilor. Prognoza publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă până pe 14 aprilie, indică faptul că ploile îşi vor face simţită prezenţa mai ales după data de 5 aprilie.

În Banat, între 2 şi 6 aprilie, media temperaturilor maxime va fi de 16 – 17 grade. În jurul datei de 7 aprilie media valorilor termice maxime va creşte cu aproximativ 3 grade, apoi va reveni la 16 grade, iar până la finalul intervalului de prognoză nu va mai avea variaţii semnificative.

Media temperaturilor minime va fi, în general, în creştere, de la 3 – 4 grade în prima dimineaţă, până la 7 grade în dimineţile de 8 şi 9 aprilie, apoi va scădea treptat, astfel că, în ultimele două dimineţi, se va apropia de 4 grade.

Vor fi condiţii de precipitaţii aproape în fiecare zi, dar mai ales între 5 şi 10 aprilie, când se vor putea semnala pe arii mai extinse.

În Crişana, în 2 aprilie se vor înregistra scăderi semnificative ale temperaturilor, până la 16 grade, nivel ce se va menține până pe 6 aprilie.

În zilele de 7 şi 8 aprilie, media maximelor termice va creşte până la 18 grade, în 9 aprilie va reveni la 16 grade şi va rămâne relativ constantă până la finalul intervalului de prognoză.

Media temperaturilor minime va fi de 4 grade în prima dimineaţă, va scădea cu două grade până în 3 aprilie, după care va creşte din nou, astfel că în dimineaţa zilei de 9 aprilie va atinge 7 grade.

Din 10 aprilie, media valorilor termice minime va scădea din nou, iar în ultimele dimineţi se va situa în jurul valorii de 4 grade. Vor fi precipitaţii pe arii extinse între 5 şi 9 aprilie şi doar izolat în restul intervalului.

În Transilvania, media valorilor termice maxime va marca, pe 2 aprilie, o scădere accentuată , până la 10 grade.

În intervalul 3 – 8 aprilie, se va încălzi treptat, spre maxime în medie de 17 grade, în 9 aprilie se va răci cu aproximativ 3 grade, apoi nu se vor mai înregistra variaţii termice diurne semnificative.

Media temperaturilor minime va scădea până în dimineaţa zilei de 3 aprilie, când va fi de cel mult -3 grade, ulterior va creşte, iar în jurul datei de 9 aprilie va atinge 9 grade. Până la finalul intervalului de prognoză, temperaturile vor scădea cu 3 – 4 grade. Precipitaţii sunt prognozate aproape în fiecare zi şi vor fi mai frecvente în intervalul 5 – 9 aprilie.

Și în Maramureş se vor înregistra scăderi de temperatură pe 2 aprilie. Între 3 şi 8 aprilie tendinţa generală va fi de creştere a mediei cu 7 – 8 grade, pentru ca ulterior să se răcorească, iar valorile să oscileze între 15 şi 17 grade.

Media temperaturilor minime va fi în scădere în primele zile, de la 3 grade până la -1 grad în dimineaţa de 3 aprilie. Între 4 şi 9 aprilie aceasta va creşte treptat cu până la 5 – 6 grade, apoi va scădea din nou, astfel că, în ultima dimineaţă, va fi de două grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai mare între 5 şi 9 aprilie.

În Moldova, procesul de răcire a vremii va continua, astfel că media temperaturilor maxime va ajunge la 10 grade, în data de 2 aprilie. După această dată şi până la începutul celei de-a doua săptămâni se va încălzi cu 6 grade, după care se va răcori uşor, iar media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 14 grade.

Media minimelor termice va scădea până la -2 grade, în 3 şi 4 aprilie, ulterior va creşte spre 9 grade în jurul datei de 9 aprilie, iar până la finalul intervalului de prognoză va fi din nou în scădere şi va ajunge la 3 grade. Temporar, vor fi precipitaţii, cu o probabilitate mai mare după data de 5 aprilie.

În Dobrogea, vremea se va răci, chiar semnificativ, astfel că în jurul datei de 3 aprilie media maximelor termice va fi de cel mult 9 – 10 grade. Va urma o nouă încălzire, până în 7 aprilie, de aproximativ 6 grade, apoi o uşoară răcorire, iar între 8 şi 14 aprilie media maximelor termice va oscila în ecartul 12 – 14 grade.

Temperaturile minime vor fi ridicate în 1 şi 2 aprilie şi vor avea o medie de 5 – 6 grade, însă vor marca o scădere în următoarele două zile, spre valori medii în jurul a un grad Celsius. Între 5 şi 8 aprilie, media minimelor termice va creşte până la 7 – 8 grade, apoi va scădea, astfel că, în ultimele două zile, nu va mai depăşi 5 grade. După data de 5 aprilie, vor fi posibile precipitaţii temporare aproape zilnic.

În Muntenia, vremea se va răci accentuat, de la o medie a temperaturilor maxime de 21 de grade, la 11 grade. Între 3 şi 7 aprilie se va încălzi, dar media nu va trece de 19 grade.

Ulterior acestui interval, se va răcori din nou, iar temperaturile maxime vor avea o medie între 15 şi 17 grade. Evoluţia temperaturilor minime va fi asemănătoare. Cele mai reci nopţi vor fi cele din 3 şi 4 aprilie, când media se va situa în jurul valorii de zero grade, iar cele mai calde, între 7 şi 10 aprilie, când media va fi de 6 – 7 grade. Temporar, se vor semnala precipitaţii pe arii extinse în perioada 6 – 9 aprilie şi izolat în restul intervalului.

În Oltenia, temperaturile vor scădea brusc, spre valori de 12 grade în data de 2 aprilie. În intervalul 3 – 7 aprilie vor creşte treptat spre 18 grade, iar ulterior, până la finalul intervalului, vor fi în limitele a 15 – 17 grade.

Mediile minimelor vor fi ridicate în primele două nopţi, la valori de 4 – 6 grade, apoi vor scădea spre două grade Celsius, în data de 3 aprilie. În intervalul 4 – 8 aprilie, valorile termice vor creşte cu până la 5 grade. În cea mai mare parte a celei de-a doua săptămâni media temperaturilor minime va fi în scădere, iar spre finalul intervalului de prognoză aceasta se va situa în jurul valorii de 4 grade. Pe suprafeţe mici vor fi precipitaţii temporare până pe data de 4 aprilie, iar ulterior pe arii relativ extinse.

La munte, vremea va fi schimbătoare. Media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 2 şi 8 grade, iar cea a minimelor între -6 şi 1 grad Celsius. Temporar, se vor semnala precipitaţii, mai frecvente din data de 5 aprilie.

Foto: Arhiva OZ
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply