Get this Widget

Vom reuși să atragem investiția Volkswagen? Ne luptăm cu Bulgaria și Turcia

0

România are șansa de a atrage o nouă investiție importantă, asta dacă își va juca așa cum trebuie cărțile. Este vorba despre un proiect prin Volkswagen AG intenţionează să o deschidă o fabrică în Europa de Est. În acest moment, ca posibile locații ale investiției sunt luate în calcul România, Bulgaria şi Turcia.

În data de 18 noiembrie, şeful grupului Volkswagen AG, Herbert Diess, a declarat că producătorul auto caută un loc pentru o nouă fabrică multibrand în Europa de Est, a cărei producţie ar urma să înceapă după 2022. La noua unitate din Europa de Est, care ar urma să aibă între 4.000 şi 5.000 de angajaţi, vor fi produse SUV-urile Skoda Karoq şi Seat Ateca, care în prezent sunt fabricate la Kvasiny.

Necesitatea unei astfel de unităţi a crescut după ce Volkswagen AG a confirmat că va transfera producţia modelului Passat din Germania la fabrica Skoda din Kvasiny (Cehia), în condiţiile în care cel mai mare producător auto global îşi accelerează investiţiile în maşini cu emisii zero. Uzinele Volkswagen din Emden şi Hanovra (Germania) ar urma să fie transformate pentru producţia de vehicule electrice până în 2022.

Autor: Mihai Colț
Foto:Volkswagen AG Facebook
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply