Get this Widget

Vremea se mai răcorește

0

Începând de vineri, vremea va intra într-un proces de răcorire. Veștile nu sunt însă bune, în condițiile în care răcirea vremii va crește posibilitățile producerii unor furtuni puternice.

În București, începând de vineri se va răcori, iar sâmbătă temperaturile nu vor depăşi 27 de grade Celsius.

Şi la nivelul ţării vremea se răcoreşte de mâine, nu vom mai avea valori de prag de caniculă; vor fi undeva la 30 – 31 de grade Celsius, cel mult în sudul Olteniei, iar sâmbătă va fi cea mai răcoroasă zi din această săptămână. De exemplu, în Capitală, vor fi 26-27 de grade Celsius, dar începând de duminică ne încălzim. Duminică, luni marţi şi miercuri va fi vreme frumoasă şi călduroasă, dar o vreme normală pentru această perioadă, cu maxime de 30-32 de grade Celsius“, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Viorica Dima, meteorolog de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Specialistul a precizat că în România temperaturile ridicate nu sunt neobişnuite pentru această perioadă, valul de căldură nord-african fiind însă puternic instalat în alte ţări din vestul Europei.

La noi nu este nimic neobişnuit în această perioadă, însă în alte ţări europene – Spania, Franţa – valul nord-african este instalat bine de tot. Noi intrăm încă din după-amiaza acestei zile sub o influenţă de aer din nord-est, din Rusia, dinspre Câmpia Europei de Est, cu advecţie de masă de aer mai rece, dar, fiind atât de cald până la amiază, masa de aer mai rece care pătrunde va produce furtuni foarte puternice pe jumătatea de nord a ţării. Acest lucru o să ne reţină atenţia în tot intervalul acesta: furtunile violente de după-amiază, dar vom emite avertizări generale şi atenţionări nowcasting“, a subliniat meteorologul de serviciu al ANM.

Foto: Pixabay.com

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply