Get this Widget

Vreți să aveți sânii frumoși?

0

Bucuria oricărei femei este să aibă sânii frumoși, fermi și să nu fie nevoită să poarte incomodele ”hamuri” ale sutienului, care împiedică purtarea rochiilor și bluzelor decoltate, lasă urme pe umeri, apasă coastele și, dacă este prea strâns, putem ajunge să avem o respirație greoaie. Forma sânilor nu poate fi influențată deoarece aceasta are legătură cu dezvoltarea glandelor mamare, precum și cu evoluția hormonală.

Putem pregăti o musculatură pectorală bine dezvoltată, care va susține în mare măsură sânii. De aceea este totalmente contraindicat să purtăm sutiene în perioada dezvoltării corporale deoarece mușchii pectorali, fiind solicitați, vor slăbi lăsând sânii să ”cadă”.

Pe de altă parte, un sutien necorespunzător ca măsură va schimba forma masei glandulare în dezvoltare. Susținerea artificială duce și la o destindere a pielii, accentuată și prin creșteri bruște în greutate. Pielea solicitată peste măsura elasticității sale, nu va putea reveni la normal, va prezenta vergeturi. De aceea, specialiștii recomandă a se purta sutien, în perioada de pubertate, numai de către acele persoane care prezintă o dezvoltare exagerată a glandelor mamare, cu sâni grei, care altfel, lăsați ”liber” s-ar alungi, pierzându-și forma și mai mult.

Se recomandă practicarea sportului și gimnasticii pentru dezvoltarea musculaturii pectorale, în perioadele de pubertate și adolescență, Nutriționiștii recomandă evitarea fluctuațiilor mari în greutate. Totodată, ar fi bună stimularea elasticității pielii și a circulației sângelui în regiunea toracică prin dușuri alternative, calde și reci, zilnic. Medicul endocrinolog poate recomanda un tratament hormonal, după caz. Același medic poate să recomande tratament pentru fetele cu sânii prea mici, dar după terminarea perioadei de pubertate.

Un sân, odată compromis, nu mai poate fi restabilit ca formă, decât prin chirurgie estetică, prin care se pot obține rezultate mai mult decât satisfăcătoare, ne spune dr. Viorel Cotea, medic chirurg estetician.

De la dr. Viorel Cotea am mai aflat că ”o dată cu maternitatea, după naștere și alăptare, se dezvoltă și glandele mamare, în mod fiziologic, în cele mai multe cazuri. De aceea este de dorit să așteptăm această etapă de viață, să trecem natural peste ea și să nu grăbim dezvoltarea sânilor în mod artificial, mărirea acestora, prin implant mamar, de exemplu. Toate vin la timpul lor. Maturitatea fizică și cea psihică, și de această dată sunt importante”.

 Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply