Get this Widget

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

0

Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale, alături de Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională  și  Centrul de Transfuzie Sanguină București,  organizează joi, 14 iunie, cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, un eveniment special pentru a-i sensibiliza pe angajații M.Ap.N., dar și opinia publică, față de actul donării benevole de sânge și de creștere a adresabilității în contextul schimbării de mentalitate față de acest gest de mare responsabilitate socială.

M.Ap.N. se alătură, în acest mod, campaniei lansate în acest an de Organizația Mondială a Sănătății sub deviza ,,Fii solidar! Donează sânge! Dăruiește viață!”.

Astfel, programul zilei de joi, 14 iunie, cuprinde:

– Între orele 7.30 și 10.00,  la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină a Ministerului Apărării Naționale (cu sediul în incinta Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ”dr. Carol Davila” – SUUMC) – acțiune de donare de sânge de către membri ai Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir”, studenți ai Institutului Medico-Militar și angajați din SUUMC.

– Între orele 7.30 și 10.30, personalul U.M. 01961 Otopeni va dona sânge, la sediul unității.

– Între orele 9.00 și 13.00, în Parcul Regele Mihai I/Herăstrău – acțiune de donare de sânge la care este invitat publicul larg, în cadrul evenimentului de amploare care sărbătorește și recunoaște eroul social – donatorul de sânge. Pentru prima dată, Centrul de Transfuzie Sanguină al M.Ap.N. va fi co-organizator în spațiul public, alături de Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională  și  Centrul de Transfuzie Sanguină București.

– Ora 11.00 – Conferință de presă organizată de Centrul de Transfuzie Sanguină București, în Parcul Regele Mihai I/Herăstrău.

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvoratorul de Mir”, Asociația Invinctus România, Asociația Studenților în Medicină Militară și comunitatea de donatori implicați (bloodFLUENCER-ii) vor susține evenimentul.

Autor: Mihai Colț
Foto: MApN

 

 

 

Facebook Comments

Share.

Leave A Reply