Get this Widget

Ghimbirul ne scapă de astenie

0

Natura ne oferă cele mai bune remedii pentru rezolvarea unor probleme de sănătate. Ghimbirul, de exemplu, face minuni în cazul asteniei de primăvară.

Lunile de primăvară reprezintă o perioadă grea pentru organism, deoarece acesta trebuie să se obișnuiască atât cu un nou stil de viață, cât și cu un nou comportament alimentar. Acum există riscul să ne confruntăm cu astenia. În plus, meniul bogat din zilele de Paști poate agrava și mai mult problemele.

Insomnia, tonusul scăzut, stările de nervozitate, senzația de amețeală și de slăbiciune în întreg corpul sunt semne specifice asteniei. Pentru combaterea asteniei este indicat să se apeleze la suplimente naturale, ce au ca principal beneficiu creșterea tonusului și eliminarea toxinelor din corp.

Ghimbirul face minuni în alimentația de primăvară

După o dietă bogată în grăsimi și alimente mult prea grele pentru digestia noastră, ghimbirul este mai mult decât binevenit în alimentațtia de primăvară. Ghimbirul este folosit de sute de ani, atât ca mirodenie în arta culinară, cât și ca remediu naturist împotriva anumitor afecțiuni. Spre deosebire de alte mirodenii, cea mai folosită parte a ghimbirului este rădăcina. Desi se poate găsi atât sub formă uscată, cât și sub formă de pudră, ghimbirul este preferabil să fie folosit natural.

Ghimbirul este cunoscut în principal pentru acțiunea sa în ameliorarea problemelor digestive. De asemenea, ghimbirul acționează și prin îndepărtarea senzației de greață – provocată de sarcină sau de răul de mișcare. Proprietățile curative ale ghimbirului sunt date de uleiurile volatile conținute, responsabile și de gustul specific al acestei plante. Uleiurile conținute de ghimbir stimulează producerea de enzime digestive, aceste enzime ajutând procesul de digestie și neutralizând acizii responsabili de starea de amețeală, de crampe și chiar de diaree.

Planta se poate consuma sub formă de ceai. Ceaiul de ghimbir se prepară prin introducerea a cinci felii de ghimbir în apa fierbinte.

Ghimbirul se poate consuma și în diverse alimente, acesta fiind ideal atunci când este combinat cu usturoiul. Ghimbirul este antispastic, se poate folosi pentru remedierea problemelor stomacale, oferind ajutor împotriva balonării. Ghimbirul stimulează secreția de mucus, ameliorând tusea și durerea în gât și prevenind apariția ulcerului. Planta poate fi si un ajutor în tratarea alergiilor.

Autor:Isabela Nicolescu
Foto:Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply