Get this Widget

Informații UTILE pentru persoanele care lucrează la birou

0

Experții din domeniul sănătății recomandă persoanelor care muncesc zilnic la birou să se ridice și să se plimbe sau să stea în picioare cel puțin un sfert din timpul de lucru, pentru a reduce riscul de obezitate, boli cardiovasculare și cancer.

Lucrătorii care desfășoară activități de birou trebuie să stea în picioare cel puțin două ore în tipul programului de lucru“, este sfatul unui grup de experți care a realizat un studiu pe această temă pentru o agenție guvernamentală britanică din domeniul sănătății.

Această normă ar trebui eventual să fie extinsă la patru ore pe zi, întrerupând perioadele prelungite de stat pe scaun prin utilizarea de birouri adaptate pentru lucrul în picioare și șezând și cu plimbări regulate, conform recomandărilor incluse în studiul publicat  în British Journal of Sports Medicine.

Studiul a analizat datele epidemiologice internaționale și programele de intervenție pentru sănătate arătând ca un număr tot mai mare de cercetări leagă perioadele prelungite petrecute pe scaun la birou de riscul crescut de moarte prematură sau de îmbolnăvire cu o formă grea de boală.

Mai mult, experții recomandă angajatorilor să-i avertizeze pe salariați în legătură cu riscurile pe care le reprezintă pentru sănătate lucrul prelungit în poziția așezat, să încurajeze o mai bună nutriție și reducerea stresului și consumului de alcool și tutun.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Pixabay.com
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply