Get this Widget

O nouă minune la Spitalul Sfânta Maria

0

O nouă minune a fost realizată de medicii de la Spitalul Sfânta Maria, care au efectuat al patrulea transplant de plămâni din acest an. Complexa intervenție a fost suportată de o femeie de 51 de ani, din Iași. Pacienta se afla pe lista de așteptare pentru operație de foarte mult timp.

Medicii de la Spitalul Sfânta Maria au avut de realizat o intervenție chirurgicală extrem de complică, pacientei fiindu-i montată o pompă exterioară, pentru a i asigura circulația sanguină. Această metodă este utilizată de foarte puține spitale din Europa. Femeia suferea de fibroză pulmonară, hipertensiune pulmonară și avea și emfizem pulmonar.

Operația de transplant de miercuri a fost efectuată de aceeași echipă de medici de la Spitalul Clinic Sfânta Maria care a realizat și celelalte trei transplanturi de plămâni.

Pacientul care a suferit primul transplant pulmonar se simte bine

După ce va parcurge toate etapele medicale, potrivit protocoalelor, și va ajunge acasă, la Iași, pacienta va fi ingrijită chiar de mama primului beneficiar al transplantului de plămâni, Mugurel Amariei. El și cel de-al doilea bărbat care a primit plămâni noi se simt excepțional, fac sport și au luat în greutate peste 10 kilograme. Cel de-al treilea pacient se află acum în perioada de recuperare medicală postoperatorie.

Managerul spitalului, dr. Narcis Copcă a declarat că starea pacientei este bună, ea se află într-o secție specială de terapie intensivă, unde este monitorizată.

Transplantul realizat la Spitalul Sfânta Maria a fost posibil datorită familiei unui bărbat de 42 de ani aflat în moarte clinică din cauza atac vascular cerebral hemoragic prin dilataţie anevrismală ruptă. Bărbatul era internat de patru zile la Spitalul Judeţean Oradea. După ce medicii le-au spus rudelor bărbatului că acesta nu mai are șanse de vindecare, familia a decis să accepte donarea de organe. Astfel, mai multe echipe de specialiști s-au deplatat la Oradea pentru a preleva organele. Plămânii au ajuns la Spitalul Sfânta Maria din Capitală, rinichii au fost preluaţi de medicii de la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti, la fel şi ficatul, iar inima a fost a fost trimisă în Eurotransplant.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Spitalul Sfânta Maria
Facebook Comments

Share.

Leave A Reply